Professioneel advies, altijd binnen handbereik met Progids.be

26, okt
De Kosten van WordPress: Prijzen en Tarieven Uitgelegd

WordPress is een van de meest populaire contentmanagementsystemen (CMS) ter wereld. Het is een flexibel en gebruiksvriendelijk platform dat wordt gebruikt voor het bouwen van websites, blogs en zelfs e-commerce winkels. Maar wat zijn de kosten die gepaard gaan met het gebruik van WordPress?

Het goede nieuws is dat WordPress zelf gratis is. Je kunt de software downloaden en installeren zonder kosten te maken. Dit betekent dat je toegang hebt tot alle basisfunctionaliteiten van WordPress zonder een cent uit te geven.

Echter, er zijn nog andere kosten waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van WordPress. Ten eerste heb je een domeinnaam nodig, zoals jouwbedrijf.be, wat meestal jaarlijks wordt betaald. De prijzen voor domeinnamen variëren afhankelijk van de extensie (.be, .com, .eu, etc.) en de registrar waar je deze registreert.

Daarnaast heb je ook webhosting nodig om jouw WordPress-website online te kunnen zetten. Webhostingproviders bieden verschillende pakketten aan tegen verschillende prijzen. Het is belangrijk om een betrouwbare hostingprovider te kiezen die voldoet aan jouw behoeften op het gebied van opslagruimte, bandbreedte en technische ondersteuning.

Naast deze basisuitgaven zijn er ook premium thema’s en plugins beschikbaar voor WordPress. Deze kunnen extra functionaliteit toevoegen aan jouw website, zoals geavanceerde ontwerpen, e-commerce mogelijkheden of SEO-optimalisatie. De prijzen voor premium thema’s en plugins variëren sterk afhankelijk van de ontwikkelaar en de functionaliteit die ze bieden.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele kosten voor het inhuren van een webontwikkelaar of ontwerper als je niet zelf over de technische vaardigheden beschikt om jouw WordPress-website te bouwen en aan te passen. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van jouw project en de ervaring van de professional.

Kortom, hoewel WordPress zelf gratis is, zijn er nog steeds kosten verbonden aan het gebruik ervan. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het plannen van jouw websiteproject. Door een budget op te stellen en verschillende opties te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuzes maakt en binnen jouw financiële mogelijkheden blijft.

 

6 Veelgestelde Vragen over WordPress Prijzen: Is WordPress niet langer gratis? Hoeveel kost WordPress per jaar? Hoeveel kost een WordPress-website? Wat houdt WordPress Premium in? Wat zijn de kosten

 1. Is WordPress niet meer gratis?
 2. Hoeveel kost WordPress per jaar?
 3. Hoeveel kost een WordPress website?
 4. Wat is WordPress Premium?
 5. Wat zijn de kosten van WordPress?
 6. Wat kost een WordPress webshop?

Is WordPress niet meer gratis?

Excuses voor de verwarring. WordPress is inderdaad nog steeds gratis te gebruiken. Het is een open-source software, wat betekent dat je het gratis kunt downloaden, installeren en aanpassen naar jouw wensen. Met de basisversie van WordPress heb je toegang tot alle essentiële functies die nodig zijn om een website te bouwen en te beheren.

Hoewel WordPress zelf gratis is, zijn er wel andere kosten waar je rekening mee moet houden bij het gebruik ervan. Zoals eerder vermeld, heb je een domeinnaam en webhosting nodig om jouw WordPress-website online te kunnen zetten. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw website en de hostingprovider die je kiest.

Daarnaast zijn er ook premium thema’s en plugins beschikbaar voor WordPress, die extra functionaliteit en ontwerpopties bieden. Sommige van deze premium thema’s en plugins kunnen kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de ontwikkelaar en de specifieke functionaliteit die ze bieden.

Het belangrijkste punt is dat het gebruik van WordPress zelf nog steeds gratis is. Het zijn voornamelijk de aanvullende diensten zoals domeinregistratie, webhosting en eventuele premium thema’s of plugins waar kosten aan verbonden kunnen zijn.

Hoeveel kost WordPress per jaar?

De kosten van WordPress kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke kostenposten om rekening mee te houden bij het gebruik van WordPress:

 1. Domeinnaam: De prijs van een domeinnaam varieert doorgaans tussen de €10 en €50 per jaar, afhankelijk van de extensie (.be, .com, .eu, etc.) en de registrar waar je deze registreert.
 2. Webhosting: De prijzen voor webhosting kunnen variëren afhankelijk van de hostingprovider en het gekozen pakket. Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen €50 en €200 per jaar voor gedeelde hostingplannen. Voor meer geavanceerde opties zoals VPS (Virtual Private Server) of dedicated hosting kunnen de kosten hoger liggen.
 3. Premium thema’s en plugins: Als je ervoor kiest om premium thema’s of plugins te gebruiken, kunnen de kosten hiervan variëren. Themaprijzen liggen meestal tussen €30 en €100, terwijl pluginprijzen meestal rond dezelfde prijsklasse liggen. Sommige ontwikkelaars bieden ook abonnementen aan voor toegang tot meerdere thema’s of plugins.
 4. Aanpassingen en ontwikkeling: Als je technische ondersteuning nodig hebt of maatwerkfunctionaliteiten wilt toevoegen aan jouw WordPress-website, kunnen er extra kosten zijn voor het inhuren van een webontwikkelaar of ontwerper. Deze kosten variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en de ervaring van de professional.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit slechts een schatting is en dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van jouw specifieke behoeften en keuzes. Het is altijd verstandig om verschillende opties te vergelijken en een budget op te stellen voordat je begint met het bouwen van jouw WordPress-website.

Hoeveel kost een WordPress website?

De kosten van een WordPress-website kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het project, de functionaliteiten die je nodig hebt en of je ervoor kiest om het zelf te doen of professionele hulp in te schakelen. Hier zijn enkele kostenposten waar je rekening mee moet houden:

 1. Domeinnaam: De prijs van een domeinnaam varieert meestal tussen de €10 en €50 per jaar, afhankelijk van de extensie (.be, .com, .eu, etc.) en de registrar waar je deze registreert.
 2. Webhosting: De prijzen voor webhosting variëren afhankelijk van het hostingpakket dat je kiest. Voor gedeelde hosting kun je rekenen op prijzen tussen €3 en €15 per maand. VPS-hosting (Virtual Private Server) kan variëren tussen €20 en €100 per maand.
 3. Thema’s en plugins: WordPress biedt gratis thema’s en plugins aan, maar als je meer geavanceerde of specifieke functies wilt, kunnen premium thema’s en plugins nodig zijn. Deze kunnen variëren in prijs, maar gemiddeld kost een premium thema tussen de €30 en €100, terwijl premium plugins meestal tussen de €20 en €200 kosten.
 4. Aanpassingen en ontwikkeling: Als je geen ervaring hebt met webontwikkeling of als je een complexe website nodig hebt, kan het noodzakelijk zijn om een webontwikkelaar in te huren. De kosten hiervoor kunnen sterk variëren afhankelijk van de ervaring en expertise van de ontwikkelaar, maar reken op een uurtarief tussen de €50 en €150.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts schattingen zijn en dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van jouw specifieke behoeften en keuzes. Het is altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken en een budget op te stellen voordat je begint met het bouwen van jouw WordPress-website.

Wat is WordPress Premium?

WordPress Premium verwijst naar de premium diensten en functies die beschikbaar zijn voor gebruikers van het WordPress-platform. Dit omvat meestal premium thema’s, plugins en extra functionaliteiten die niet beschikbaar zijn in de standaardversie van WordPress.

Premium thema’s zijn ontworpen door professionele ontwikkelaars en bieden geavanceerde ontwerpopties, aangepaste lay-outs en extra functies. Deze thema’s kunnen jouw website een unieke uitstraling geven en helpen bij het creëren van een professionele online aanwezigheid.

Premium plugins zijn extra stukjes software die je kunt toevoegen aan jouw WordPress-website om de functionaliteit uit te breiden. Deze plugins kunnen bijvoorbeeld helpen bij het implementeren van e-commerce functionaliteit, SEO-optimalisatie, beveiligingsopties of social media integraties.

Naast thema’s en plugins biedt WordPress Premium ook extra functies zoals geavanceerde analytics, aangepaste CSS-opties, toegang tot premium ondersteuning en mogelijkheden voor het genereren van inkomsten via advertenties.

Het belangrijkste verschil tussen de gratis versie van WordPress en WordPress Premium is dat je met Premium toegang hebt tot meer mogelijkheden en flexibiliteit om jouw website aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Het biedt een breed scala aan tools en opties om jouw website te verbeteren en te laten groeien.

Het is belangrijk op te merken dat deze premium diensten niet gratis zijn. De prijzen variëren afhankelijk van de specifieke thema’s, plugins of functies die je wilt gebruiken. Sommige ontwikkelaars bieden een eenmalige betalingsoptie, terwijl anderen een abonnementsmodel hanteren waarbij je periodiek moet betalen om toegang te behouden tot updates en ondersteuning.

Over het algemeen biedt WordPress Premium gebruikers de mogelijkheid om hun website naar een hoger niveau te tillen met geavanceerde ontwerpopties, functionaliteiten en ondersteuning. Het is een ideale keuze voor diegenen die op zoek zijn naar meer controle en aanpassingsmogelijkheden voor hun WordPress-website.

Wat zijn de kosten van WordPress?

De kosten van WordPress kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke kostenposten om rekening mee te houden:

 1. Domeinnaam: De prijs van een domeinnaam varieert meestal tussen de €5 en €20 per jaar, afhankelijk van de extensie (.be, .com, .eu, etc.) en de registrar waar je deze registreert.
 2. Webhosting: De prijzen voor webhosting kunnen sterk variëren, afhankelijk van de hostingprovider en het gekozen pakket. Voor gedeelde hostingplannen beginnen de prijzen meestal bij ongeveer €3 tot €10 per maand. Voor meer geavanceerde opties zoals VPS- of dedicated hosting kunnen de prijzen hoger liggen.
 3. Thema’s en plugins: Hoewel WordPress zelf gratis is, zijn er premium thema’s en plugins beschikbaar die extra functionaliteit toevoegen aan jouw website. De prijzen voor premium thema’s variëren meestal tussen €30 en €100, terwijl de kosten voor plugins afhankelijk zijn van hun complexiteit en functionaliteit.
 4. Aanpassingen en ontwikkeling: Als je technische ondersteuning of aanpassingen aan jouw WordPress-website nodig hebt, kan het inhuren van een webontwikkelaar of ontwerper extra kosten met zich meebrengen. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en het uurtarief van de professional.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemeen overzicht is van mogelijke kosten die gepaard kunnen gaan met het gebruik van WordPress. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van jouw specifieke behoeften en de keuzes die je maakt bij het selecteren van domeinnaamregistrars, hostingproviders en eventuele premium thema’s of plugins. Het is altijd verstandig om verschillende opties te vergelijken en een budget op te stellen voordat je aan jouw WordPress-project begint.

Wat kost een WordPress webshop?

De kosten voor het opzetten van een WordPress webshop kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het bepalen van de kosten:

 1. Hosting: Je hebt een betrouwbare webhostingprovider nodig om jouw webshop online te kunnen zetten. De prijzen variëren afhankelijk van de hostingprovider en het gekozen pakket. Voor een eenvoudige webshop kun je beginnen met een gedeelde hostingplan, terwijl grotere webshops mogelijk een VPS (Virtual Private Server) of dedicated server vereisen.
 2. Domeinnaam: Je moet ook een domeinnaam registreren voor jouw webshop, zoals jouwwebshop.be. De prijzen voor domeinnamen variëren afhankelijk van de extensie (.be, .com, .eu, etc.) en de registrar waar je deze registreert.
 3. Thema: WordPress biedt verschillende gratis thema’s die geschikt zijn voor e-commerce websites. Als je echter op zoek bent naar meer geavanceerde ontwerpen en functies, kun je overwegen om een premium thema aan te schaffen. De prijzen hiervoor variëren afhankelijk van de ontwikkelaar en het niveau van aanpassingsmogelijkheden.
 4. Plugins: Om jouw webshop uit te breiden met extra functionaliteiten, zoals betalingsgateways, verzendopties of productbeheer, heb je mogelijk premium plugins nodig. De kosten hiervan variëren afhankelijk van de ontwikkelaar en de specifieke functionaliteit die ze bieden.
 5. Aanpassingen en ontwikkeling: Als je specifieke aanpassingen of maatwerkfunctionaliteiten nodig hebt voor jouw webshop, kan het nodig zijn om een webontwikkelaar in te schakelen. De kosten hiervoor variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en de ervaring van de professional.

Het is moeilijk om een exacte prijs te noemen voor het opzetten van een WordPress webshop, omdat dit afhangt van jouw specifieke behoeften en budget. Het is raadzaam om een budget op te stellen en verschillende opties te vergelijken voordat je beslissingen neemt. Door zorgvuldig te plannen en te onderzoeken, kun je een webshop bouwen die past bij jouw behoeften en financiële mogelijkheden.

Read More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.