Professioneel advies, altijd binnen handbereik met Progids.be

17, okt
Gratis WooCommerce-thema: Bouw je webshop zonder kosten

WooCommerce is een populair platform dat wordt gebruikt voor het bouwen van e-commerce websites. Het biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden om online winkels te creëren en te beheren. Een van de belangrijkste aspecten van het opzetten van een succesvolle online winkel is het kiezen van het juiste thema. Gelukkig zijn er veel gratis WooCommerce-thema’s beschikbaar die je kunt gebruiken om je webshop vorm te geven.

Een gratis WooCommerce-thema kan een geweldige optie zijn, vooral als je net begint met je online winkel en een beperkt budget hebt. Deze thema’s bieden vaak basisfunctionaliteiten en ontwerpen die voldoen aan de behoeften van de meeste kleine tot middelgrote bedrijven.

Een van de populaire gratis WooCommerce-thema’s is Storefront. Dit thema is ontwikkeld door WooCommerce zelf en biedt een solide basis voor het bouwen van je webshop. Storefront heeft verschillende lay-outopties, kleurenschema’s en stijlen om uit te kiezen, waardoor je jouw winkel gemakkelijk kunt aanpassen aan jouw merkidentiteit.

Een ander interessant gratis thema is Astra. Het is niet specifiek ontworpen voor WooCommerce, maar biedt wel uitstekende compatibiliteit met het platform. Met Astra kun je snel en eenvoudig aantrekkelijke productpagina’s maken en heb je toegang tot verschillende aanpassingsmogelijkheden.

OceanWP is ook een populair gratis thema dat compatibel is met WooCommerce. Het biedt talloze demo-ontwerpen die kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Bovendien is OceanWP geoptimaliseerd voor snelheid, wat belangrijk is voor een goede gebruikerservaring en SEO.

Het is ook de moeite waard om naar Neve te kijken, een lichtgewicht thema dat goed werkt met WooCommerce. Neve biedt verschillende ontwerpmogelijkheden en heeft een responsief design, waardoor je winkel er op alle apparaten goed uitziet.

Bij het kiezen van een gratis WooCommerce-thema is het belangrijk om te letten op de beoordelingen en recensies van andere gebruikers. Controleer ook of het thema regelmatig wordt bijgewerkt en ondersteuning biedt in geval van problemen.

Hoewel gratis WooCommerce-thema’s geweldige opties kunnen zijn, moet je er rekening mee houden dat ze mogelijk niet alle geavanceerde functies en aanpassingsmogelijkheden bieden die je zou kunnen vinden in premium thema’s. Als je specifieke behoeften hebt of een uniek ontwerp wilt creëren, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een betaald thema.

Kortom, als je op zoek bent naar een gratis WooCommerce-thema, zijn er verschillende opties beschikbaar die je kunt gebruiken om je online winkel vorm te geven. Zorg ervoor dat je kiest voor een betrouwbaar thema dat compatibel is met WooCommerce en voldoet aan jouw specifieke behoeften. Met het juiste thema kun je jouw online winkel professioneel laten ogen en de beste gebruikerservaring bieden aan jouw klanten.

 

5 Veelgestelde Vragen over Gratis WooCommerce-thema’s

 1. Waar kan ik een gratis WooCommerce-thema vinden?
 2. Wat is de beste gratis WooCommerce-thema?
 3. Hoe installeer ik een gratis WooCommerce-thema?
 4. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een gratis WooCommerce-thema?
 5. Welke plugins moet je gebruiken met een gratis WooCommerce-thema?

Waar kan ik een gratis WooCommerce-thema vinden?

Er zijn verschillende websites waar je gratis WooCommerce-thema’s kunt vinden. Hier zijn een paar populaire bronnen:

 1. WordPress.org: Dit is de officiële website van WordPress waar je duizenden gratis thema’s kunt vinden, waaronder WooCommerce-thema’s. Ga naar de themabibliotheek op WordPress.org en gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar “WooCommerce” of “e-commerce” om relevante thema’s te vinden.
 2. WooCommerce.com: De officiële website van WooCommerce biedt ook een aantal gratis thema’s die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met WooCommerce. Je kunt de thema’s bekijken en downloaden vanuit hun themawinkel.
 3. Themeforest.net: Themeforest is een populaire marktplaats voor WordPress-thema’s, inclusief WooCommerce-thema’s. Hoewel niet alle thema’s op Themeforest gratis zijn, kun je filteren op prijs om alleen gratis opties weer te geven.
 4. Astra Starter Sites: Astra is een veelgebruikt WordPress-thema dat compatibel is met WooCommerce. Ze bieden een reeks kant-en-klare starter sites die je gratis kunt importeren en aanpassen voor jouw webshop.
 5. GeneratePress: GeneratePress is een ander veelzijdig en populair WordPress-thema dat goed werkt met WooCommerce. Ze bieden zowel een gratis als een premium versie van hun thema, waarbij de gratis versie al veel functionaliteiten bevat.

Bij het downloaden van een gratis thema is het belangrijk om altijd de beoordelingen en recensies van andere gebruikers te controleren, evenals de compatibiliteit met de nieuwste versie van WordPress en WooCommerce. Ook raden we aan om te kijken naar de ondersteuningsopties die worden geboden door de thema-aanbieder, voor het geval je hulp nodig hebt bij het instellen of aanpassen van het thema.

Onthoud dat hoewel gratis WooCommerce-thema’s geweldige opties kunnen zijn, ze mogelijk niet alle geavanceerde functies en aanpassingsmogelijkheden bieden die je zou kunnen vinden in premium thema’s. Als je specifieke behoeften hebt of een uniek ontwerp wilt creëren, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een betaald thema.

Wat is de beste gratis WooCommerce-thema?

Er zijn verschillende gratis WooCommerce-thema’s beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het beste thema voor jouw webshop hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele populaire gratis WooCommerce-thema’s die vaak worden aanbevolen:

 1. Storefront: Storefront is ontwikkeld door WooCommerce zelf en biedt een solide basis voor het bouwen van een online winkel. Het heeft verschillende aanpassingsmogelijkheden en is compatibel met populaire page builders.
 2. Astra: Hoewel Astra niet specifiek is ontworpen voor WooCommerce, biedt het uitstekende compatibiliteit met het platform. Het heeft een lichtgewicht ontwerp, snelle laadtijden en biedt veel aanpassingsmogelijkheden.
 3. OceanWP: OceanWP is een veelzijdig thema dat goed werkt met WooCommerce. Het biedt meerdere demo-ontwerpen, responsief design en is geoptimaliseerd voor snelheid.
 4. Neve: Neve is een lichtgewicht thema dat goed presteert met WooCommerce. Het heeft verschillende ontwerpmogelijkheden en biedt snelle laadtijden op zowel desktop als mobiele apparaten.
 5. Zakra: Zakra is een flexibel thema dat geschikt is voor verschillende soorten websites, waaronder e-commerce winkels met WooCommerce-integratie. Het heeft meerdere demo-ontwerpen en aanpasbare opties.

Het kiezen van het beste gratis WooCommerce-thema hangt af van jouw specifieke behoeften, zoals designvoorkeuren, functionaliteiten en aanpassingsmogelijkheden. Het is een goed idee om de demo’s van deze thema’s te bekijken en te experimenteren voordat je een definitieve keuze maakt. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of het thema regelmatig wordt bijgewerkt en ondersteuning biedt in geval van problemen.

Hoe installeer ik een gratis WooCommerce-thema?

Het installeren van een gratis WooCommerce-thema is een eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Log in op je WordPress-dashboard. Dit kun je doen door ‘/wp-admin’ toe te voegen aan het einde van je domeinnaam (bijvoorbeeld www.jouwdomeinnaam.be/wp-admin).
 2. Ga naar “Weergave” in het linkermenu en klik op “Thema’s”.
 3. Klik op de knop “Nieuwe toevoegen” bovenaan de pagina.
 4. Je komt nu op het scherm met beschikbare thema’s. Aan de rechterkant zie je een zoekbalk. Typ hier de naam van het gewenste WooCommerce-thema in.
 5. Blader door de resultaten en wanneer je het gewenste thema hebt gevonden, klik je op “Installeren”.
 6. Nadat het thema is geïnstalleerd, krijg je de optie om het direct te activeren of eerst een voorbeeld ervan te bekijken.
 7. Klik op “Activeren” om het thema meteen toe te passen op jouw website.

Nu is het nieuwe WooCommerce-thema succesvol geïnstalleerd en geactiveerd op jouw website. Je kunt nu beginnen met het aanpassen van het thema aan jouw specifieke behoeften, zoals logo’s, kleuren en lay-outinstellingen.

Houd er rekening mee dat sommige gratis WooCommerce-thema’s extra plugins of instellingen vereisen om alle functies correct te laten werken. Lees altijd de documentatie of instructies die bij het thema worden geleverd om ervoor te zorgen dat je alle benodigde stappen volgt.

Als je problemen ondervindt tijdens het installeren van het thema, kun je altijd contact opnemen met de ondersteuning van het thema of de ontwikkelaarsgemeenschap voor hulp en begeleiding.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een gratis WooCommerce-thema?

Het gebruik van een gratis WooCommerce-thema biedt verschillende voordelen voor jouw online winkel. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Kostenbesparing: Het grootste voordeel van een gratis WooCommerce-thema is natuurlijk dat het geen extra kosten met zich meebrengt. Dit is vooral handig als je een beperkt budget hebt of net begint met jouw online winkel. Je kunt geld besparen op themakosten en dit budget elders in jouw bedrijf investeren.
 2. Eenvoudige installatie: Gratis WooCommerce-thema’s zijn over het algemeen eenvoudig te installeren en te gebruiken. Ze worden vaak geleverd met documentatie en instructies om je te helpen bij het opzetten van jouw webshop. Dit maakt het proces sneller en gemakkelijker, zelfs als je geen technische achtergrond hebt.
 3. Basisfunctionaliteiten: Hoewel gratis thema’s misschien niet alle geavanceerde functies hebben die premium thema’s bieden, hebben ze meestal wel de basisfunctionaliteiten die je nodig hebt om een online winkel te runnen. Denk hierbij aan productweergave, winkelwagenfunctionaliteit, betalingsgateways en meer.
 4. Aanpasbaarheid: Gratis WooCommerce-thema’s bieden vaak voldoende aanpassingsmogelijkheden om jouw webshop aan te passen aan jouw merkidentiteit. Je kunt kleurenschema’s wijzigen, lettertypen aanpassen en soms zelfs de lay-out personaliseren. Hoewel de mate van aanpasbaarheid kan variëren tussen verschillende thema’s, kun je meestal nog steeds jouw webshop een unieke uitstraling geven.
 5. Ondersteuning en updates: Veel gratis WooCommerce-thema’s worden onderhouden door een actieve gemeenschap van ontwikkelaars. Dit betekent dat je vaak toegang hebt tot ondersteuning via forums of documentatie. Bovendien worden gratis thema’s regelmatig bijgewerkt om eventuele bugs op te lossen en nieuwe functies toe te voegen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat gratis WooCommerce-thema’s mogelijk niet dezelfde uitgebreide functionaliteiten en aanpassingsmogelijkheden bieden als premium thema’s. Als je specifieke behoeften hebt of een uniek ontwerp wilt, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een betaald thema. Maar voor veel kleine tot middelgrote bedrijven kunnen gratis thema’s een goede keuze zijn om hun online winkel op te zetten en te beheren zonder extra kosten.

Welke plugins moet je gebruiken met een gratis WooCommerce-thema?

Als je een gratis WooCommerce-thema gebruikt, zijn er verschillende plugins die je kunt overwegen om de functionaliteit van je webshop uit te breiden. Hier zijn enkele essentiële plugins die handig kunnen zijn:

 1. WooCommerce: Dit is de belangrijkste plugin voor het opzetten van een e-commerce winkel met WordPress. Het biedt alle basisfunctionaliteiten die je nodig hebt, zoals het toevoegen van producten, het beheren van voorraad, het instellen van betalingsgateways en het verwerken van bestellingen.
 2. Yoast SEO: Deze plugin helpt je om de SEO-vriendelijkheid van je webshop te verbeteren. Het geeft suggesties voor optimalisatie en helpt je bij het schrijven van geoptimaliseerde productbeschrijvingen en meta-tags.
 3. Akismet Anti-Spam: Om spamreacties op je productpagina’s en blogposts te voorkomen, is deze plugin erg handig. Het filtert automatisch spamreacties, waardoor jouw website schoon blijft.
 4. WP Super Cache of W3 Total Cache: Deze caching-plugins helpen bij het versnellen van de laadtijd van je website door statische versies van pagina’s op te slaan en aan bezoekers te tonen. Dit verbetert de gebruikerservaring en kan ook een positief effect hebben op SEO.
 5. UpdraftPlus: Een back-upplugin is essentieel om regelmatige back-ups te maken van je webshopgegevens. UpdraftPlus maakt automatisch back-ups en stelt je in staat deze gemakkelijk te herstellen als er iets misgaat.
 6. Contact Form 7: Deze plugin maakt het eenvoudig om contactformulieren toe te voegen aan je webshop, zodat klanten gemakkelijk met je kunnen communiceren.
 7. MailChimp for WooCommerce: Als je een mailinglijst wilt opbouwen en e-mailmarketing wilt integreren in je webshop, is deze plugin handig. Het synchroniseert automatisch klantgegevens met je MailChimp-account.
 8. Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons: Deze plugin voegt sociale deelknoppen toe aan je productpagina’s, waardoor bezoekers gemakkelijk jouw producten kunnen delen op sociale media.
 9. WPForms Lite: Als je aangepaste formulieren wilt maken voor bijvoorbeeld offerteaanvragen of productaanpassingen, is deze plugin een goede keuze. Het is gebruiksvriendelijk en biedt verschillende sjablonen om uit te kiezen.
 10. Google Analytics for WordPress by MonsterInsights: Met deze plugin kun je eenvoudig Google Analytics integreren in je webshop en belangrijke statistieken bijhouden, zoals het aantal bezoekers, conversies en het gedrag van gebruikers.

Onthoud dat de keuze van plugins afhangt van jouw specifieke behoeften en doelen voor je webshop. Zorg ervoor dat je alleen betrouwbare en goed ondersteunde plugins installeert om de veiligheid en prestaties van je website te waarborgen.

Read More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.