Professioneel advies, altijd binnen handbereik met Progids.be

8, jan
Geef je huis een nieuwe uitstraling met een gerenoveerde oude gevel

Een oude gevel renoveren: Een nieuwe look voor je woning

De gevel van een huis is het visitekaartje van de woning. Het bepaalt de uitstraling en geeft karakter aan het gebouw. Maar na verloop van tijd kan een gevel zijn glans verliezen door invloeden van weer en wind, vervuiling, of simpelweg door ouderdom. Gelukkig is er een oplossing: het renoveren van een oude gevel.

Het renoveren van een oude gevel biedt tal van voordelen. Ten eerste zorgt het voor een frisse uitstraling en geeft het je woning weer een nieuwe look. Daarnaast verbetert het de isolatie van je huis, wat resulteert in lagere energiekosten. Een goed gerenoveerde gevel beschermt ook de structuur van je woning tegen vochtproblemen en andere schade.

Maar hoe pak je zo’n renovatie aan? Het begint allemaal met een grondige inspectie van de huidige staat van de gevel. Hierbij kunnen experts eventuele schade, scheuren of andere problemen identificeren die moeten worden aangepakt voordat de renovatie kan beginnen.

Vervolgens kan worden besloten welke renovatietechnieken het beste passen bij jouw specifieke situatie. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals reinigen en herstellen van de bestaande gevel, het plaatsen van nieuwe gevelbekleding zoals crepi of steenstrips, of zelfs het volledig vervangen van de gevel.

Bij het kiezen van nieuwe materialen voor de gevelrenovatie is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je woning en de omgeving. Het is vaak mogelijk om een gevel te renoveren met behoud van het oorspronkelijke karakter, maar met een moderne twist. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van duurzame materialen of het toevoegen van nieuwe kleuren en texturen.

Het renoveren van een oude gevel is geen klus die je zomaar zelf kunt uitvoeren. Het vereist vakmanschap en expertise. Daarom is het raadzaam om een professioneel renovatiebedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in gevelrenovatie. Zij hebben de kennis, ervaring en juiste gereedschappen om de renovatie op een professionele manier uit te voeren.

Kortom, het renoveren van een oude gevel is een investering die niet alleen zorgt voor een verbeterde uitstraling van je woning, maar ook voor extra comfort, energiebesparing en bescherming tegen schade. Door samen te werken met experts op het gebied van gevelrenovatie kun je ervoor zorgen dat jouw woning weer straalt als nooit tevoren!

 

5 Veelgestelde Vragen over het Renoveren van Oude Gevels

 1. Hoe duur is een gevelrenovatie?
 2. Wat kost het om een gevel te renoveren?
 3. Wat kost een gevel opnieuw voegen?
 4. Wat kost een gevel opnieuw metselen?
 5. Wat doen met oude gevel?

Hoe duur is een gevelrenovatie?

De kosten van een gevelrenovatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het is moeilijk om een exacte prijs te geven zonder specifieke informatie over de omvang en complexiteit van de renovatie.

Enkele belangrijke factoren die de kosten beïnvloeden zijn:

 1. Grootte van de gevel: Een grotere gevel zal doorgaans meer materialen en arbeid vereisen, wat resulteert in hogere kosten.
 2. Staat van de huidige gevel: Als er veel schade of structurele problemen zijn, kan dit extra reparaties of voorbereidende werkzaamheden vereisen, wat de kosten kan verhogen.
 3. Type renovatie: Het gebruik van verschillende technieken en materialen heeft invloed op de kosten. Bijvoorbeeld, het plaatsen van nieuwe gevelbekleding kan duurder zijn dan het reinigen en herstellen van de bestaande gevel.
 4. Materialen: De keuze voor materialen heeft een grote invloed op de prijs. Duurdere materialen zoals natuursteen kunnen hogere kosten met zich meebrengen dan bijvoorbeeld crepi of steenstrips.
 5. Extra opties: Als je extra functies wilt toevoegen aan je gerenoveerde gevel, zoals isolatie of decoratieve elementen, zullen deze ook invloed hebben op de totale kosten.

Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met gespecialiseerde renovatiebedrijven om een offerte op maat te krijgen voor jouw specifieke situatie. Zij kunnen ter plaatse komen om de gevel te inspecteren en een nauwkeurige schatting te geven van de kosten van de renovatie. Vergeet niet om meerdere offertes te vergelijken voordat je een beslissing neemt, zodat je een goed beeld krijgt van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt kiezen voor het beste aanbod dat past bij jouw budget en wensen.

Wat kost het om een gevel te renoveren?

De kosten voor het renoveren van een gevel kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het is moeilijk om een exacte prijs te geven zonder specifieke informatie over de grootte van de gevel, de staat ervan en de gewenste renovatiewerkzaamheden.

Over het algemeen zijn er echter enkele aspecten die invloed hebben op de kosten van een gevelrenovatie:

 1. Omvang van de renovatie: De mate waarin je de gevel wilt renoveren, beïnvloedt uiteraard de kosten. Een eenvoudige reiniging en herstelling van kleine beschadigingen zal minder kosten dan het volledig vervangen van de gevelbekleding.
 2. Materiaalkeuze: Het materiaal dat je kiest voor de nieuwe gevelbekleding heeft ook invloed op de kosten. Crepi (gevelpleister), steenstrips, hout of bakstenen zijn enkele veelvoorkomende opties, elk met hun eigen prijskaartje.
 3. Bereikbaarheid van de gevel: Als je woning meerdere verdiepingen heeft of als er obstakels zijn die het werk bemoeilijken, kan dit leiden tot extra kosten voor bijvoorbeeld steigers of hoogwerkers.
 4. Bijkomende werkzaamheden: Soms zijn er extra werkzaamheden nodig voordat de renovatie kan plaatsvinden, zoals het herstellen van scheuren in het metselwerk of het verwijderen van oude verflagen. Deze bijkomende werkzaamheden kunnen ook bijdragen aan de totale kosten.

Om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen, is het raadzaam om contact op te nemen met verschillende gespecialiseerde renovatiebedrijven. Zij kunnen een inspectie van de gevel uitvoeren en op basis daarvan een gedetailleerde offerte opstellen. Op die manier krijg je een beter beeld van de specifieke kosten voor jouw gevelrenovatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat gevelrenovatie een investering is die de waarde en uitstraling van je woning kan verhogen, en dat het verstandig is om te kiezen voor kwaliteit en vakmanschap, zelfs als dit iets duurder kan zijn.

Wat kost een gevel opnieuw voegen?

De kosten voor het opnieuw voegen van een gevel kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, het type voegwerk, de staat van de bestaande voegen en de bereikbaarheid van de gevel. Over het algemeen worden de kosten berekend per vierkante meter gevel.

Gemiddeld liggen de kosten voor het opnieuw voegen van een gevel tussen €20 en €50 per vierkante meter. Dit is inclusief arbeidskosten, materialen en eventuele bijkomende werkzaamheden zoals het reinigen of uithakken van oude voegen.

Het type voegwerk dat je kiest kan ook invloed hebben op de prijs. Er zijn verschillende soorten voegen, zoals een platvolle voeg, een knipvoeg of een verdiepte voeg. Elk type heeft zijn eigen prijsklasse.

Daarnaast kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht als er sprake is van bijzondere omstandigheden, zoals moeilijke bereikbaarheid of als er reparaties aan het metselwerk nodig zijn.

Het is belangrijk om te vermelden dat dit slechts een indicatie is en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie en de gekozen aannemer. Het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende professionals om zo een goed beeld te krijgen van de kosten en diensten die zij aanbieden.

Let ook op dat goedkoop niet altijd betekent dat je kwaliteit krijgt. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en ervaren vakman die hoogwaardig werk levert. Zo ben je verzekerd van een duurzame en professionele gevelrenovatie.

Wat kost een gevel opnieuw metselen?

De kosten voor het opnieuw metselen van een gevel kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke aspecten die de prijs beïnvloeden zijn:

 1. Oppervlakte van de gevel: Hoe groter de oppervlakte die opnieuw moet worden gemetseld, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 2. Bereikbaarheid: Als de gevel moeilijk bereikbaar is, bijvoorbeeld door obstakels of hoogte, kan dit extra kosten met zich meebrengen vanwege de benodigde veiligheidsmaatregelen en apparatuur.
 3. Soort metselwerk: De complexiteit en het type metselwerk kunnen ook invloed hebben op de prijs. Een eenvoudige rechte baksteenmuur zal doorgaans goedkoper zijn dan een gevel met speciale patronen of decoratieve elementen.
 4. Materiaalkeuze: Het type bakstenen en mortel dat wordt gebruikt, kan variëren in prijs. Er zijn verschillende soorten bakstenen beschikbaar, elk met hun eigen prijsklasse.
 5. Extra werkzaamheden: Als er extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het verwijderen van oude voegen of het herstellen van beschadigde delen van de gevel, kunnen deze ook invloed hebben op de totale kosten.

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende professionele metselaars om een beter idee te krijgen van de specifieke kosten voor jouw situatie. Zij kunnen ter plaatse komen om de gevel te inspecteren en een nauwkeurige prijsopgave te geven op basis van jouw wensen en de staat van de huidige gevel.

Wat doen met oude gevel?

Als je een oude gevel hebt, zijn er verschillende opties die je kunt overwegen om ermee om te gaan. Hier zijn een paar mogelijke stappen die je kunt nemen:

 1. Reiniging en herstel: Als de gevel nog in goede staat is, maar er vuil of kleine beschadigingen aanwezig zijn, kan een grondige reiniging en herstel voldoende zijn. Dit kan onder meer het verwijderen van vuil, mossen en algen omvatten, evenals het repareren van scheuren of losse voegen.
 2. Gevelbekleding: Een andere optie is het plaatsen van nieuwe gevelbekleding. Dit kan variëren van crepi (pleisterwerk) tot steenstrips of zelfs houten bekleding. Het kiezen van de juiste gevelbekleding kan helpen om de oude gevel te verbergen en tegelijkertijd een nieuwe esthetische uitstraling aan je woning te geven.
 3. Gevelrenovatie: In sommige gevallen kan een volledige gevelrenovatie nodig zijn. Dit houdt in dat de oude gevel wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe. Deze optie biedt maximale flexibiliteit in termen van ontwerp en materiaalkeuze, maar het is ook de meest ingrijpende en kostbare optie.
 4. Schilderen: Het schilderen van de oude gevel is ook een mogelijkheid om deze nieuw leven in te blazen. Door de gevel in een frisse kleur te schilderen, kun je de uitstraling van je woning drastisch veranderen zonder grote structurele ingrepen. Zorg er wel voor dat je de juiste verf gebruikt die geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen weersinvloeden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het renoveren van een oude gevel een complexe taak kan zijn en het raadzaam is om professionele hulp in te schakelen. Een ervaren renovatiebedrijf kan je adviseren over de beste aanpak, materialen en technieken die het beste passen bij jouw specifieke situatie.

Onthoud dat een gerenoveerde gevel niet alleen de uitstraling van je woning verbetert, maar ook waarde toevoegt, bescherming biedt tegen schade en mogelijk energiebesparingen oplevert. Neem dus de tijd om de juiste beslissing te nemen en zorg ervoor dat je investeert in kwaliteit en duurzaamheid.

Read More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.