Professioneel advies, altijd binnen handbereik met Progids.be

20, jun
Haal het maximale uit je bedrijf met Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf: De sleutel tot online zichtbaarheid voor jouw bedrijf

In de moderne digitale wereld is online zichtbaarheid van cruciaal belang voor het succes van elk bedrijf. Of je nu een klein lokaal bedrijf bent of een grote onderneming, het is essentieel om gevonden te worden door potentiële klanten wanneer ze op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt. Hier komt Google Mijn Bedrijf om de hoek kijken.

Wat is Google Mijn Bedrijf? Het is een gratis tool van Google waarmee bedrijven hun online aanwezigheid kunnen beheren en beheersen. Door je bedrijfsinformatie in te voeren en bij te werken, zoals adres, telefoonnummer, openingstijden en website, zorg je ervoor dat potentiële klanten gemakkelijk toegang hebben tot relevante informatie over jouw bedrijf.

Maar dat is niet alles! Met Google Mijn Bedrijf kun je ook foto’s uploaden die je bedrijf presenteren op de zoekresultatenpagina van Google. Dit geeft potentiële klanten een visuele indruk van wat ze kunnen verwachten wanneer ze jouw bedrijf bezoeken. Denk aan foto’s van jouw producten, het interieur van jouw winkel of afbeeldingen die de sfeer en professionaliteit van jouw diensten weergeven.

Een ander krachtig aspect van Google Mijn Bedrijf is de mogelijkheid om reviews en beoordelingen te ontvangen van klanten. Dit geeft niet alleen vertrouwen aan nieuwe klanten, maar het biedt ook waardevolle feedback waarmee je jouw bedrijf kunt verbeteren. Het is belangrijk om regelmatig de reviews te controleren en te reageren, zowel op positieve als negatieve feedback, om betrokkenheid en klanttevredenheid te tonen.

Naast het beheren van jouw bedrijfsinformatie en het ontvangen van reviews, biedt Google Mijn Bedrijf ook inzicht in statistieken zoals het aantal keren dat jouw vermelding in de zoekresultaten is weergegeven, hoe vaak erop is geklikt en zelfs hoe mensen naar jouw bedrijf hebben gezocht. Deze gegevens zijn waardevol om inzicht te krijgen in de online prestaties van jouw bedrijf en kunnen je helpen bij het nemen van strategische beslissingen.

Het hebben van een goed geoptimaliseerd Google Mijn Bedrijf-profiel kan ook bijdragen aan een betere ranking in lokale zoekresultaten. Wanneer potentiële klanten zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt binnen jouw regio, zal Google Mijn Bedrijf jouw bedrijfsvermelding prominent weergeven. Dit vergroot de kans dat mensen contact met je opnemen of jouw fysieke winkel bezoeken.

Dus, als je nog geen gebruik maakt van Google Mijn Bedrijf, is het hoog tijd om dit te doen! Het is een krachtige tool waarmee je de online zichtbaarheid van jouw bedrijf kunt vergroten, vertrouwen kunt opbouwen bij potentiële klanten en waardevolle statistieken kunt verkrijgen. Neem de controle over jouw online aanwezigheid en laat jouw bedrijf groeien met Google Mijn Bedrijf!

 

8 Veelgestelde Vragen over Google Mijn Bedrijf: Uitleg en Tips

 1. Waarom kan ik mijn bedrijf niet vinden op Google?
 2. Hoe wordt mijn bedrijf zichtbaar?
 3. Hoe maak je een Google bedrijfspagina?
 4. Hoe krijg ik mijn bedrijf van Google af?
 5. Hoe zet ik mijn winkel op Google?
 6. Hoe log ik in op Google mijn bedrijf?
 7. Is Google mijn bedrijf geheel gratis?
 8. Wat is Google mijn bedrijf?

Waarom kan ik mijn bedrijf niet vinden op Google?

Het kan verschillende redenen hebben waarom jouw bedrijf niet wordt weergegeven op Google. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:

 1. Onvolledige of onjuiste bedrijfsinformatie: Controleer of je alle relevante informatie hebt ingevoerd in jouw Google Mijn Bedrijf-profiel, zoals het juiste adres, telefoonnummer en website. Zorg ervoor dat deze gegevens correct en up-to-date zijn.
 2. Niet geoptimaliseerde website: Als jouw website niet goed is geoptimaliseerd voor zoekmachines, kan dit van invloed zijn op de zichtbaarheid ervan in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden opneemt in de inhoud van jouw website en dat deze technisch goed is gestructureerd.
 3. Concurrentie: Als er veel concurrentie is in jouw branche of regio, kan het moeilijker zijn om hoog te scoren in de zoekresultaten. Het kan nodig zijn om extra stappen te ondernemen om jouw online aanwezigheid te versterken, zoals het verkrijgen van meer positieve reviews en het verbeteren van de kwaliteit en relevantie van jouw website-inhoud.
 4. Nieuwe onderneming: Als jouw bedrijf pas recentelijk is gestart, kan het even duren voordat Google jouw bedrijfsvermelding indexeert en weergeeft in de zoekresultaten. Geduld hebben en doorgaan met het optimaliseren van jouw online aanwezigheid kan helpen om geleidelijk aan zichtbaarheid te krijgen.
 5. Technische problemen: Het is mogelijk dat er technische problemen zijn met jouw website of Google Mijn Bedrijf-profiel die voorkomen dat jouw bedrijf wordt weergegeven. Controleer of er geen fouten zijn opgetreden en zorg ervoor dat alles correct is geconfigureerd.

Als je problemen blijft ondervinden bij het vinden van jouw bedrijf op Google, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met een SEO-expert of een professioneel bureau dat gespecialiseerd is in online marketing. Zij kunnen jou helpen bij het identificeren van specifieke problemen en het implementeren van strategieën om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.

Hoe wordt mijn bedrijf zichtbaar?

Om jouw bedrijf zichtbaar te maken, zijn er verschillende strategieën en kanalen die je kunt gebruiken. Hier zijn enkele effectieve methoden:

 1. Website: Zorg ervoor dat je een professionele website hebt die gemakkelijk toegankelijk is voor potentiële klanten. Optimaliseer je website voor zoekmachines (SEO) door relevante zoekwoorden in je content op te nemen, zodat jouw website hoger in de zoekresultaten verschijnt.
 2. Sociale media: Maak gebruik van populaire sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn om jouw bedrijf te promoten. Deel interessante content, updates over jouw producten of diensten en betrek jouw volgers bij discussies.
 3. Google Mijn Bedrijf: Zoals eerder genoemd, is het belangrijk om een Google Mijn Bedrijf-profiel aan te maken en bij te werken. Dit vergroot de kans dat jouw bedrijfsvermelding wordt weergegeven wanneer mensen zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt.
 4. Lokale vermeldingen: Registreer jouw bedrijf op lokale online directories en platforms zoals Yelp, Tripadvisor en Yellow Pages. Dit helpt potentiële klanten in jouw regio om jouw bedrijf gemakkelijk te vinden.
 5. Contentmarketing: Creëer waardevolle content zoals blogartikelen, video’s of infographics die relevant zijn voor jouw doelgroep. Door nuttige informatie te delen, vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van jouw bedrijf, maar bouw je ook autoriteit op in jouw vakgebied.
 6. Online adverteren: Overweeg om online advertenties te plaatsen, zoals Google Ads of social media advertenties. Dit stelt je in staat om gericht te adverteren en jouw doelgroep effectief te bereiken.
 7. Netwerken: Neem deel aan relevante evenementen, conferenties en beurzen in jouw branche. Dit biedt de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten.
 8. Klantbeoordelingen: Moedig jouw tevreden klanten aan om online beoordelingen achter te laten op platforms zoals Google Mijn Bedrijf, Yelp of Facebook. Positieve beoordelingen vergroten het vertrouwen van potentiële klanten en kunnen leiden tot meer zichtbaarheid.

Het is belangrijk om een combinatie van deze strategieën toe te passen, afhankelijk van het type bedrijf en de doelgroep die je wilt bereiken. Door consistentie en geduld zal jouw bedrijf geleidelijk meer zichtbaarheid krijgen en groeien.

Hoe maak je een Google bedrijfspagina?

Het maken van een Google Mijn Bedrijf-pagina is eenvoudig en kost slechts een paar stappen. Volg deze instructies om aan de slag te gaan:

 1. Ga naar de Google Mijn Bedrijf-website: Open je webbrowser en ga naar de website van Google Mijn Bedrijf (https://www.google.com/intl/nl_be/business/).
 2. Inloggen op je Google-account: Als je al een Google-account hebt, log dan in met je bestaande gegevens. Als je nog geen Google-account hebt, klik dan op “Aanmelden” en volg de instructies om er een aan te maken.
 3. Het bedrijf toevoegen: Nadat je bent ingelogd, klik je op de knop “Nu starten” of “Een bedrijf toevoegen”. Voer vervolgens de naam van jouw bedrijf in het daarvoor bestemde veld in.
 4. Kies het juiste bedrijfstype: Selecteer het juiste bedrijfstype dat het beste bij jouw bedrijf past uit de voorgestelde opties.
 5. Voeg jouw locatie toe: Als jouw bedrijf een fysieke locatie heeft waar klanten naartoe kunnen komen, voer dan het adres in. Als jouw bedrijf alleen online actief is, kun je ervoor kiezen om geen adres toe te voegen of om jouw servicegebied in te stellen.
 6. Bevestiging van eigendom: In sommige gevallen moet je bevestigen dat jij daadwerkelijk de eigenaar of geautoriseerde vertegenwoordiger bent van het bedrijf dat je wilt vermelden. Dit kan via verschillende methoden, zoals een telefoongesprek of een postkaart met een verificatiecode die naar het opgegeven adres wordt gestuurd.
 7. Bedrijfsinformatie aanvullen: Zodra je de bevestiging hebt voltooid, kun je jouw bedrijfsinformatie aanvullen. Voeg essentiële informatie toe zoals openingstijden, telefoonnummer, website en een beschrijving van jouw bedrijf. Je kunt ook foto’s en video’s uploaden om jouw bedrijf visueel te presenteren.
 8. Verifiëren en publiceren: Controleer nogmaals alle ingevoerde informatie en klik op “Verifiëren”. Volg de instructies om de verificatie te voltooien als dit nog niet is gebeurd. Zodra jouw bedrijf is geverifieerd, wordt het gepubliceerd op Google Mijn Bedrijf.

Na het maken van jouw Google Mijn Bedrijf-pagina kun je deze altijd bijwerken met nieuwe informatie of wijzigingen in jouw bedrijfsgegevens. Het is belangrijk om regelmatig de pagina te controleren en te reageren op reviews om betrokkenheid bij klanten te tonen.

Hoe krijg ik mijn bedrijf van Google af?

Als je jouw bedrijfsvermelding van Google wilt verwijderen, zijn er een paar stappen die je kunt volgen:

 1. Ga naar de Google Mijn Bedrijf-website (https://www.google.com/intl/nl_be/business/) en log in met het account dat is gekoppeld aan jouw bedrijfsvermelding.
 2. Nadat je bent ingelogd, zoek je naar jouw bedrijfsvermelding op het dashboard.
 3. Klik op de bedrijfsnaam om de details van jouw vermelding te openen.
 4. In de linkerzijbalk zie je verschillende opties. Klik op “Info”.
 5. Scroll omlaag naar de sectie “Sluiten of verwijderen”.
 6. Klik op “Verwijderen” en bevestig dat je jouw bedrijfsvermelding permanent wilt verwijderen.

Houd er rekening mee dat het verwijderen van jouw bedrijfsvermelding betekent dat deze niet langer zichtbaar zal zijn in Google-zoekresultaten en Google Maps. Het kan echter enige tijd duren voordat deze wijzigingen volledig worden doorgevoerd.

Het is belangrijk om te weten dat als iemand anders al toegang heeft tot jouw bedrijfsvermelding in Google Mijn Bedrijf, zij mogelijk ook de mogelijkheid hebben om deze te beheren of te verwijderen. Zorg er dus voor dat je alleen personen toegang geeft die betrouwbaar zijn en die gemachtigd zijn om wijzigingen aan te brengen.

Als je problemen ondervindt bij het verwijderen van jouw bedrijfsvermelding, kun je contact opnemen met de Google Mijn Bedrijf-ondersteuning voor verdere assistentie.

Hoe zet ik mijn winkel op Google?

Het opzetten van jouw winkel op Google is een eenvoudig proces dat je kunt volgen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf online zichtbaar is. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Maak een Google-account aan: Als je nog geen Google-account hebt, maak er dan een aan op accounts.google.com. Dit account zal worden gebruikt om toegang te krijgen tot alle Google-services, inclusief Google Mijn Bedrijf.
 2. Ga naar Google Mijn Bedrijf: Ga naar de website van Google Mijn Bedrijf (google.com/business) en klik op de knop “Nu beginnen” in de rechterbovenhoek van de pagina.
 3. Zoek en selecteer jouw bedrijfsnaam: Voer de naam van jouw bedrijf in het zoekvak in en controleer of er al een vermelding bestaat voor jouw bedrijfsnaam. Als er al een vermelding bestaat, kun je deze claimen als jouw eigen bedrijf. Als er geen vermelding is, kun je doorgaan met het maken van een nieuwe vermelding.
 4. Voer jouw bedrijfsinformatie in: Vul alle relevante informatie over jouw winkel in, zoals adres, telefoonnummer, website en openingstijden. Zorg ervoor dat alle gegevens correct en up-to-date zijn.
 5. Verifieer jouw bedrijf: Om te bevestigen dat jij de eigenaar bent van het bedrijf, moet je jouw bedrijf verifiëren. Dit kan worden gedaan via postkaartverificatie, waarbij Google een fysieke postkaart naar het adres van jouw winkel stuurt met een verificatiecode. Volg de instructies op de postkaart om jouw bedrijf te verifiëren.
 6. Optimaliseer jouw vermelding: Nadat jouw bedrijf is geverifieerd, kun je jouw vermelding optimaliseren door foto’s van jouw winkel toe te voegen, een beschrijving van jouw producten of diensten te geven en speciale aanbiedingen of evenementen te promoten.
 7. Beheer en reageer op reviews: Zodra jouw bedrijf online zichtbaar is, kunnen klanten reviews achterlaten. Het is belangrijk om regelmatig de reviews te controleren en te reageren, zowel op positieve als negatieve feedback. Dit toont betrokkenheid en klanttevredenheid aan.

Door deze stappen te volgen, kun je jouw winkel op Google zetten en ervoor zorgen dat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze online zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Succes met het opzetten van jouw winkel op Google Mijn Bedrijf!

Hoe log ik in op Google mijn bedrijf?

Het inloggen op Google Mijn Bedrijf is eenvoudig en vereist een Google-account. Volg deze stappen om in te loggen:

Ga naar de website van Google Mijn Bedrijf (https://www.google.com/intl/nl_be/business/).

Klik op de blauwe knop “Aan de slag” rechtsboven op de pagina.

Als je al een Google-account hebt, kun je direct doorgaan naar stap

3. Als je nog geen Google-account hebt, klik dan op “Account maken” en volg de instructies om een nieuw account aan te maken.

Zorg ervoor dat je alle benodigde gegevens invult en een sterk wachtwoord kiest.

Nadat je bent ingelogd met jouw Google-account, wordt er mogelijk gevraagd om jouw bedrijfsnaam in te voeren.

Als jouw bedrijf al is geverifieerd of als er al een vermelding bestaat, wordt dit weergegeven en kun je doorgaan naar stap

5. Voer de naam van jouw bedrijf in het zoekvak in en selecteer deze zodra deze verschijnt.

Als jouw bedrijf niet wordt weergegeven, kun je kiezen voor “Een bedrijf toevoegen” en de benodigde informatie invullen om een nieuwe vermelding te maken.

Vervolgens wordt er mogelijk gevraagd om bevestiging van jouw relatie met het bedrijf voordat je toegang krijgt tot het beheerdersdashboard.

Dit kan via verschillende methoden, zoals telefonische verificatie of per post een verificatiecode ontvangen op het bedrijfsadres.

Zodra jouw bedrijf is geverifieerd, kun je inloggen op Google Mijn Bedrijf en toegang krijgen tot alle functies en instellingen om jouw bedrijfsvermelding te beheren.

Je kunt bijvoorbeeld de openingstijden, foto’s, beschrijvingen en contactgegevens van jouw bedrijf bijwerken.

Onthoud dat het belangrijk is om regelmatig in te loggen op Google Mijn Bedrijf om jouw informatie up-to-date te houden en te reageren op reviews van klanten.

Is Google mijn bedrijf geheel gratis?

Ja, Google Mijn Bedrijf is volledig gratis te gebruiken. Het is een service van Google waarmee bedrijven hun online aanwezigheid kunnen beheren en beheersen zonder kosten. Je kunt je bedrijfsinformatie invoeren, bijwerken en foto’s uploaden, reviews ontvangen en inzicht krijgen in statistieken, allemaal zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Het is een waardevol instrument voor elk bedrijf om de online zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten gemakkelijk toegang te geven tot relevante informatie.

Wat is Google mijn bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee bedrijven hun online aanwezigheid kunnen beheren en beheersen. Met behulp van deze tool kunnen bedrijven hun bedrijfsinformatie, zoals adres, telefoonnummer, openingstijden en website, invoeren en bijwerken. Het stelt bedrijven ook in staat om foto’s te uploaden die hun bedrijf presenteren op de zoekresultatenpagina van Google.

Een belangrijk aspect van Google Mijn Bedrijf is de mogelijkheid voor klanten om reviews en beoordelingen achter te laten. Dit biedt waardevolle feedback voor bedrijven en helpt hen om de klantervaring te verbeteren. Bovendien biedt Google Mijn Bedrijf inzicht in statistieken zoals het aantal keren dat een vermelding is weergegeven in zoekresultaten, het aantal klikken op de vermelding en hoe mensen naar het bedrijf hebben gezocht.

Het hebben van een goed geoptimaliseerd Google Mijn Bedrijf-profiel kan ook bijdragen aan een betere ranking in lokale zoekresultaten. Dit betekent dat wanneer mensen zoeken naar producten of diensten die een bedrijf aanbiedt binnen een specifieke regio, de vermelding van dat bedrijf prominenter wordt weergegeven.

Kortom, Google Mijn Bedrijf is een krachtige tool waarmee bedrijven hun online zichtbaarheid kunnen vergroten, vertrouwen kunnen opbouwen bij potentiële klanten en waardevolle statistieken kunnen verkrijgen om hun prestaties te analyseren. Het is een essentieel hulpmiddel voor elk bedrijf dat streeft naar een sterke online aanwezigheid en het aantrekken van nieuwe klanten.

Read More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.