Professioneel advies, altijd binnen handbereik met Progids.be

2, mrt
Investeren in jezelf: loopbaanbegeleiding in Antwerpen

Loopbaanbegeleiding in Antwerpen: een investering in jezelf

Het is niet altijd makkelijk om de juiste keuzes te maken in je carrière. Soms loop je vast en weet je niet goed welke richting je op wilt. Of misschien ben je wel toe aan een nieuwe uitdaging, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken. In dat geval kan loopbaanbegeleiding in Antwerpen een goede investering zijn.

Loopbaanbegeleiding is een traject waarbij je samen met een professionele coach op zoek gaat naar jouw talenten, interesses en drijfveren. Door middel van gesprekken en oefeningen krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je wilt bereiken. Vervolgens kun je samen met de coach concrete stappen zetten om jouw doelen te bereiken.

Een van de voordelen van loopbaanbegeleiding is dat het niet alleen gaat om het vinden van een nieuwe baan, maar ook om persoonlijke ontwikkeling en groei. Zo kun je bijvoorbeeld werken aan zelfvertrouwen, communicatievaardigheden of timemanagement. Dit komt niet alleen ten goede aan jouw carrière, maar ook aan jouw persoonlijke leven.

Daarnaast kan loopbaanbegeleiding helpen bij het maken van keuzes die echt bij jou passen. Vaak zijn we geneigd om te kiezen voor banen of opleidingen die ons worden aangeraden door anderen of die simpelweg goed betalen. Maar als deze keuzes niet aansluiten bij onze interesses en talenten, kan dit leiden tot ontevredenheid en stress. Loopbaanbegeleiding helpt bij het maken van keuzes die echt bij jou passen en waar jij gelukkig van wordt.

Als jij op zoek bent naar meer voldoening en succes in jouw carrière, overweeg dan eens om loopbaanbegeleiding te volgen in Antwerpen. Het is een investering in jezelf waarvan de voordelen nog lang zullen doorwerken!

 

Veelgestelde vragen over loopbaanbegeleiding in Antwerpen: alles wat je moet weten!

 1. Waar kan ik loopbaanbegeleiding in Antwerpen vinden?
 2. Wat zijn de kosten van loopbaanbegeleiding in Antwerpen?
 3. Wat voor soort loopbaanbegeleiding is er beschikbaar in Antwerpen?
 4. Welke organisaties bieden loopbaanbegeleiding aan in Antwerpen?
 5. Hoe lang duurt het om een ​​loopbaancoach te vinden in Antwerpen?

Waar kan ik loopbaanbegeleiding in Antwerpen vinden?

Er zijn verschillende organisaties en coaches die loopbaanbegeleiding aanbieden in Antwerpen. Hieronder vind je een aantal opties:

 1. VDAB: De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding biedt gratis loopbaanbegeleiding aan. Je kunt je aanmelden via hun website en vervolgens word je gekoppeld aan een loopbaancoach in jouw regio.
 2. Acerta: Dit is een HR-dienstverlener die ook loopbaanbegeleiding aanbiedt. Ze hebben verschillende vestigingen in Antwerpen en werken met ervaren coaches.
 3. Passion for Work: Dit is een organisatie die gespecialiseerd is in loopbaancoaching en -training. Ze hebben verschillende locaties in België, waaronder Antwerpen.
 4. CareerCoach®: Dit is een individuele coach die zich richt op persoonlijke ontwikkeling en loopbaanbegeleiding. De coach werkt vanuit haar praktijk in Antwerpen.
 5. Itinera: Dit is een organisatie die zich richt op persoonlijke ontwikkeling, coaching en training voor professionals. Ze bieden ook loopbaanbegeleiding aan vanuit hun kantoor in Antwerpen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van organisaties en coaches die loopbaanbegeleiding aanbieden in Antwerpen. Het is altijd verstandig om te kijken welke coach of organisatie het beste bij jou past, bijvoorbeeld door reviews te lezen of een kennismakingsgesprek te plannen.

Wat zijn de kosten van loopbaanbegeleiding in Antwerpen?

De kosten van loopbaanbegeleiding in Antwerpen kunnen variëren afhankelijk van de duur en intensiteit van het traject. Over het algemeen liggen de kosten tussen de 40 en 150 euro per uur.

Als je in aanmerking komt voor loopbaancheques, dan betaal je slechts 40 euro per uur voor maximum 8 uur begeleiding. Loopbaancheques zijn een initiatief van de Vlaamse overheid om loopbaanbegeleiding toegankelijker te maken voor iedereen. Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je wel voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals minimum 7 jaar werkervaring hebben en wonen of werken in Vlaanderen.

Het is belangrijk om te weten dat loopbaanbegeleiding een investering is in jezelf en jouw toekomstige carrière. Het kan leiden tot meer voldoening, betere prestaties en hogere salarissen. Daarnaast kan het ook helpen bij persoonlijke ontwikkeling en groei. Het is dus zeker de moeite waard om te overwegen, ondanks de kosten die eraan verbonden zijn.

Wat voor soort loopbaanbegeleiding is er beschikbaar in Antwerpen?

In Antwerpen zijn er verschillende soorten loopbaanbegeleiding beschikbaar, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en doelen. Hieronder vind je een overzicht van enkele veelvoorkomende vormen van loopbaanbegeleiding:

 1. Individuele loopbaanbegeleiding: Dit is een persoonlijk traject waarbij je één op één werkt met een professionele coach. Samen ga je op zoek naar jouw talenten, interesses en drijfveren en bepaal je welke stappen je kunt zetten om jouw doelen te bereiken.
 2. Groepsloopbaanbegeleiding: Bij groepsloopbaanbegeleiding werk je samen met andere deelnemers aan het traject. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van workshops of trainingen waarbij je leert omgaan met specifieke uitdagingen in jouw carrière.
 3. Outplacementbegeleiding: Outplacementbegeleiding is gericht op mensen die ontslagen zijn of dreigen te worden ontslagen. Een outplacementtraject helpt bij het vinden van een nieuwe baan en biedt ondersteuning bij sollicitaties, netwerken en het opstellen van een CV.
 4. Loopbaancheques: In Vlaanderen kun je gebruik maken van loopbaancheques, waarmee je voordelig loopbaanbegeleiding kunt volgen. Met deze cheques kun je tot 8 uur individuele begeleiding krijgen van een erkende loopbaancoach.

Het is belangrijk om te kiezen voor een vorm van loopbaanbegeleiding die past bij jouw behoeften en doelen. Daarom is het aan te raden om vooraf goed te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn in Antwerpen en welke coach het beste bij jou past.

Welke organisaties bieden loopbaanbegeleiding aan in Antwerpen?

Er zijn verschillende organisaties die loopbaanbegeleiding aanbieden in Antwerpen. Hieronder vind je een overzicht van enkele bekende organisaties:

 1. VDAB: de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding biedt gratis loopbaanbegeleiding aan voor werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden.
 2. Acerta Career Center: dit is een privé-organisatie die gespecialiseerd is in loopbaanbegeleiding. Je kunt er terecht voor individuele coaching of groepssessies.
 3. Jobcentrum: dit is een organisatie die zich richt op het begeleiden van werkzoekenden en werknemers. Ze bieden ook loopbaanbegeleiding aan.
 4. LBC-NVK: deze vakbond biedt onder andere loopbaanbegeleiding aan voor leden.
 5. Loopbaancoach.be: dit is een online platform waar je terecht kunt voor professionele loopbaanbegeleiding op afstand.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van organisaties die loopbaanbegeleiding aanbieden in Antwerpen. Het is altijd verstandig om verschillende opties te overwegen en te kijken welke het beste bij jou past qua aanpak, tarieven en beschikbaarheid.

Hoe lang duurt het om een ​​loopbaancoach te vinden in Antwerpen?

Het vinden van een loopbaancoach in Antwerpen kan variëren in tijd, afhankelijk van verschillende factoren. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de beschikbaarheid van de loopbaancoaches en de drukte in hun agenda’s. Over het algemeen kun je echter binnen enkele dagen tot een week een afspraak maken met een loopbaancoach.

Als je haast hebt, kun je het beste contact opnemen met meerdere loopbaancoaches tegelijkertijd om te kijken wie er beschikbaar is op korte termijn. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de expertise en ervaring van de loopbaancoach voordat je een definitieve keuze maakt.

Het is ook goed om te weten dat sommige loopbaancoaches werken met wachtlijsten, dus als je op zoek bent naar langdurige begeleiding, is het verstandig om op tijd te beginnen met zoeken naar een geschikte coach.

Kortom, hoelang het duurt om een ​​loopbaancoach in Antwerpen te vinden hangt af van verschillende factoren, maar over het algemeen kun je binnen enkele dagen tot een week al terecht bij een coach.

Read More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.