Professioneel advies, altijd binnen handbereik met Progids.be

28, feb
Haal het beste uit jouw online aanwezigheid met een professioneel webbureau

Een webbureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van websites voor klanten. Deze bedrijven hebben vaak een team van experts op het gebied van webdesign, webontwikkeling, SEO en digitale marketing. Een goed webbureau kan jouw online aanwezigheid versterken en je helpen om meer klanten te bereiken.

Het belangrijkste doel van een webbureau is om een website te creëren die niet alleen mooi is, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk. Dit betekent dat de website gemakkelijk te navigeren moet zijn en snel moet laden. Bovendien moet de website geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines zoals Google, zodat potentiële klanten jouw bedrijf kunnen vinden wanneer ze online zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt.

Een goed webbureau zal ook rekening houden met de behoeften van jouw bedrijf en jouw doelgroep. Zij zullen bijvoorbeeld kijken naar welke functionaliteiten belangrijk zijn voor jouw bedrijf (zoals online reserveringen of e-commerce) en ervoor zorgen dat deze functionaliteiten op de juiste manier worden geïntegreerd in de website.

Naast het ontwerpen en ontwikkelen van websites biedt een webbureau vaak ook andere diensten aan, zoals digitale marketing en SEO. Digitale marketing omvat alle activiteiten die gericht zijn op het promoten van jouw bedrijf online, zoals social media marketing, e-mailmarketing en contentmarketing. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie) en omvat alle technieken die worden gebruikt om jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Kortom, een webbureau kan jouw bedrijf helpen om online te groeien en meer klanten te bereiken. Door samen te werken met een professioneel webbureau kun je er zeker van zijn dat jouw website er niet alleen goed uitziet, maar ook effectief is in het aantrekken van nieuwe klanten.

 

6 veelgestelde vragen over webbureaus: voordelen, diensten, kosten en meer

 1. Wat zijn de voordelen van een webbureau?
 2. Welke diensten biedt een webbureau aan?
 3. Wat kost het om met een webbureau samen te werken?
 4. Hoe lang duurt het voordat mijn website online staat?
 5. Wat is het verschil tussen een webdesigner en een webbureau?
 6. Waarom moet ik kiezen voor een professioneel webbureau in plaats van zelf websites te bouwen?

Wat zijn de voordelen van een webbureau?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het werken met een webbureau. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Professionele expertise: Een webbureau beschikt over een team van professionals die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van websites. Dit betekent dat zij beschikken over de nodige kennis en ervaring om jouw website naar een hoger niveau te tillen.
 2. Tijdbesparing: Het laten maken van een website kan veel tijd in beslag nemen, vooral als je niet bekend bent met het proces. Door samen te werken met een webbureau kun je deze taak uit handen geven en je richten op andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf.
 3. Kosteneffectiviteit: Hoewel het inhuren van een webbureau wellicht duurder lijkt dan het zelf maken van een website, kan dit uiteindelijk kosteneffectiever zijn. Een professionele website kan namelijk meer klanten aantrekken en jouw bedrijf helpen groeien.
 4. Ondersteuning na oplevering: Een goed webbureau biedt ook ondersteuning na oplevering van de website. Dit betekent dat zij beschikbaar zijn om eventuele problemen op te lossen of wijzigingen door te voeren wanneer dat nodig is.
 5. Digitale marketing expertise: Veel webbureaus bieden ook digitale marketingdiensten aan, zoals SEO, social media marketing en e-mailmarketing. Deze diensten kunnen helpen om meer verkeer naar jouw website te leiden en meer klanten te bereiken.

Kortom, door samen te werken met een webbureau kun je profiteren van professionele expertise, tijdbesparing, kosteneffectiviteit, ondersteuning na oplevering en digitale marketing expertise. Dit kan jouw bedrijf helpen om online te groeien en meer klanten te bereiken.

Welke diensten biedt een webbureau aan?

Een webbureau biedt een breed scala aan diensten aan, waaronder:

 1. Webdesign: Het ontwerpen van websites die aantrekkelijk zijn voor het oog en gemakkelijk te navigeren zijn.
 2. Webontwikkeling: Het ontwikkelen van websites met behulp van verschillende programmeertalen en technologieën.
 3. E-commerce oplossingen: Het bouwen van online winkels die gebruikersvriendelijk, veilig en betrouwbaar zijn.
 4. Content management systemen (CMS): Het implementeren van CMS-systemen zoals WordPress, Joomla of Drupal om het beheer van de website te vergemakkelijken.
 5. Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Het optimaliseren van de website om hoger te scoren in zoekmachines zoals Google.
 6. Digitale marketing: Het promoten van de website door middel van digitale marketingactiviteiten zoals social media marketing, e-mailmarketing en contentmarketing.
 7. Webhosting: Het hosten van de website op een server om deze toegankelijk te maken voor het publiek.
 8. Onderhoud en support: Het bieden van onderhouds- en ondersteuningsdiensten om ervoor te zorgen dat de website altijd up-to-date is en goed functioneert.

Kortom, een webbureau biedt alles wat nodig is om een ​​professionele, effectieve en succesvolle website te creëren die past bij jouw bedrijf en doelstellingen.

Wat kost het om met een webbureau samen te werken?

De kosten voor het werken met een webbureau variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van de website, de benodigde functionaliteiten en het niveau van maatwerk dat vereist is. Over het algemeen kan de prijs variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.

Een kleinere website met basisfunctionaliteiten zal doorgaans minder kosten dan een grotere website met geavanceerde functies zoals e-commerce of een online reserveringssysteem. Het is daarom belangrijk om duidelijk te communiceren wat jouw specifieke behoeften zijn, zodat het webbureau een offerte kan opstellen die past bij jouw budget en wensen.

Naast de initiële kosten voor het ontwerpen en ontwikkelen van de website kunnen er ook doorlopende kosten zijn voor onderhoud, hosting en updates. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het plannen van jouw budget voor de website.

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende webbureaus en hun diensten te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Zo kun je er zeker van zijn dat je samenwerkt met een betrouwbaar bureau dat jouw behoeften begrijpt en binnen jouw budget past.

Hoe lang duurt het voordat mijn website online staat?

De tijd die nodig is om een website online te krijgen, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type website dat je wilt maken, de complexiteit van het ontwerp en de functionaliteit die je nodig hebt. Over het algemeen duurt het echter tussen de 2 en 6 weken om een website te ontwerpen, te ontwikkelen en online te zetten.

Het proces begint meestal met een overleg tussen jou en het webbureau om jouw doelen en wensen voor de website te bespreken. Vervolgens zal het bureau een ontwerp voorstellen dat past bij jouw bedrijf en doelstellingen. Nadat je akkoord hebt gegeven op het ontwerp, gaat het bureau aan de slag met de ontwikkeling van de website.

Tijdens deze fase worden alle functionaliteiten toegevoegd die je nodig hebt voor jouw bedrijf, zoals contactformulieren, betalingssystemen of e-commerce functionaliteiten. Het is belangrijk om regelmatig contact te houden met het bureau om eventuele feedback of wijzigingen door te geven.

Als de website klaar is voor lancering, zal het webbureau deze testen om er zeker van te zijn dat alles goed werkt voordat deze online wordt gezet. Dit kan nog een paar dagen in beslag nemen.

Kortom, hoewel er geen vaste tijdlijn is voor hoe lang het duurt voordat een website online staat, kun je in de meeste gevallen rekenen op 2-6 weken. Het is belangrijk om regelmatig contact te houden met jouw webbureau tijdens dit proces om ervoor te zorgen dat jouw website aan jouw verwachtingen voldoet en op tijd online staat.

Wat is het verschil tussen een webdesigner en een webbureau?

Een webdesigner is een professional die gespecialiseerd is in het ontwerpen van websites. Dit omvat het maken van visueel aantrekkelijke lay-outs, het kiezen van kleuren, lettertypen en afbeeldingen, en het creëren van een algemene look en feel voor de website. Een webdesigner heeft vaak kennis van grafisch ontwerp en kan werken met tools zoals Adobe Photoshop of Sketch.

Een webbureau daarentegen biedt naast webdesign ook andere diensten aan, zoals webontwikkeling, digitale marketing en SEO. Een webbureau heeft vaak een team van experts op verschillende gebieden die samenwerken om een complete online oplossing te bieden voor klanten. Dit omvat niet alleen het ontwerpen van de website zelf, maar ook het ontwikkelen van functionaliteiten zoals e-commerce of online reserveringssystemen.

Een ander verschil tussen een webdesigner en een webbureau is dat een webbureau meestal meer ervaring heeft met grotere projecten die meer complexiteit vereisen. Bijvoorbeeld als er integraties moeten worden gemaakt met andere systemen of als er maatwerkprogrammering nodig is.

Kortom, terwijl een webdesigner zich voornamelijk richt op de visuele aspecten van de website, biedt een webbureau een breder scala aan diensten aan om klanten te helpen bij het creëren van effectieve online oplossingen voor hun bedrijf.

Waarom moet ik kiezen voor een professioneel webbureau in plaats van zelf websites te bouwen?

Hoewel het mogelijk is om zelf een website te bouwen met behulp van gratis tools en sjablonen, zijn er verschillende redenen waarom het verstandig kan zijn om te kiezen voor een professioneel webbureau:

 1. Expertise: Een professioneel webbureau heeft ervaring en expertise op het gebied van webdesign, webontwikkeling, SEO en digitale marketing. Dit betekent dat zij weten hoe ze een website moeten ontwerpen die niet alleen mooi is, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk.
 2. Tijd: Het bouwen van een website kan veel tijd in beslag nemen, vooral als je geen ervaring hebt met webdesign en -ontwikkeling. Door samen te werken met een professioneel webbureau kun jij je richten op andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf terwijl zij zich bezighouden met het bouwen van jouw website.
 3. Maatwerk: Een professioneel webbureau kan een website op maat maken die specifiek is afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf en jouw doelgroep. Dit betekent dat de website niet alleen mooi is, maar ook alle functionaliteiten bevat die belangrijk zijn voor jouw bedrijf.
 4. Ondersteuning: Een professioneel webbureau biedt vaak ondersteuning na de lancering van de website om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft verlopen. Dit betekent dat je altijd iemand hebt om op terug te vallen als er problemen of vragen zijn.

Kortom, door samen te werken met een professioneel webbureau kun jij er zeker van zijn dat jouw website er niet alleen goed uitziet, maar ook effectief is in het aantrekken van nieuwe klanten. Het kan tijd en geld besparen en je hebt de zekerheid van een op maat gemaakte website die past bij jouw bedrijf.

Read More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.