Professioneel advies, altijd binnen handbereik met Progids.be

4, okt
Bouw je droomwebsite met de WordPress Website Builder

WordPress Website Builder: De ideale tool voor het bouwen van jouw website

In de moderne digitale wereld is een sterke online aanwezigheid essentieel voor bedrijven en individuen. Een professionele website is een krachtig middel om jouw merk te presenteren, producten of diensten te promoten en potentiële klanten aan te trekken. Maar hoe kun je gemakkelijk en efficiënt een website bouwen zonder uitgebreide technische kennis? Daar komt de WordPress Website Builder om de hoek kijken.

WordPress is wereldwijd de meest populaire content management systeem (CMS) en biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je zonder programmeerkennis een aantrekkelijke en functionele website kunt creëren. Met behulp van de WordPress Website Builder kun je snel en eenvoudig jouw ideeën omzetten in een prachtige online presentatie.

Eén van de grootste voordelen van WordPress is het enorme scala aan thema’s en templates die beschikbaar zijn. Of je nu een zakelijke website, blog, portfolio of webshop wilt maken, er is altijd wel een thema dat bij jouw stijl past. Deze thema’s zijn volledig aanpasbaar, zodat je jouw website kunt vormgeven zoals jij dat wilt. Met slechts een paar klikken kun je kleuren, lettertypen, lay-outs en afbeeldingen wijzigen om jouw unieke merkidentiteit tot leven te brengen.

Naast het visuele aspect biedt WordPress ook talloze functionaliteiten via plugins. Plugins zijn stukjes software die extra functies toevoegen aan jouw website, zoals contactformulieren, social media integratie, SEO-optimalisatie en nog veel meer. Met duizenden gratis en betaalde plugins kun je jouw website uitbreiden en aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Een ander belangrijk voordeel van WordPress is de responsiviteit. In een tijdperk waarin mobiele apparaten de overhand hebben, is het essentieel dat jouw website er op alle schermformaten goed uitziet. Dankzij de responsieve thema’s en ingebouwde functionaliteiten van WordPress past jouw website zich automatisch aan verschillende apparaten aan, waardoor gebruikers een optimale ervaring hebben, ongeacht of ze jouw site bezoeken via een desktopcomputer, tablet of smartphone.

Daarnaast biedt WordPress uitstekende mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Met geavanceerde SEO-plugins kun je eenvoudig meta-tags, sitemaps en andere elementen optimaliseren om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Dit helpt om meer organisch verkeer naar jouw website te trekken en potentiële klanten te bereiken.

Kortom, met de WordPress Website Builder heb je alle tools binnen handbereik om een professionele en aantrekkelijke website te creëren zonder dat je diepgaande programmeerkennis nodig hebt. Of je nu een beginnende ondernemer bent die zijn online aanwezigheid wil vergroten of een ervaren webdesigner die snel websites wil bouwen voor klanten, WordPress biedt de flexibiliteit en functionaliteit die je nodig hebt. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag met het bouwen van jouw droomwebsite met WordPress!

 

5 Veelgestelde Vragen over het Bouwen van een WordPress-website

 1. Hoe maak ik een WordPress-website?
 2. Wat is de beste manier om een WordPress-website te bouwen?
 3. Welke plugins heb ik nodig voor mijn WordPress-website?
 4. Wat zijn de voordelen van het gebruik van WordPress als website builder?
 5. Hoe kan ik mijn WordPress-website beveiligen tegen hackers en malware?

Hoe maak ik een WordPress-website?

Het maken van een WordPress-website is eenvoudig en vereist geen diepgaande technische kennis. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

Stap 1: Kies een domeinnaam en webhosting

Een domeinnaam is het adres van jouw website, bijvoorbeeld www.mijndomeinnaam.be. Kies een pakkende en relevante naam die past bij jouw bedrijf of blog. Vervolgens heb je webhosting nodig, wat de plek is waar jouw websitebestanden worden opgeslagen. Er zijn verschillende betrouwbare webhostingproviders beschikbaar, zoals SiteGround, Bluehost en HostGator.

Stap 2: Installeer WordPress

De meeste webhostingproviders bieden een eenvoudige installatieoptie voor WordPress. Log in op het controlepaneel van jouw webhostingaccount en zoek naar de optie om WordPress te installeren. Volg de instructies en binnen enkele minuten is WordPress geïnstalleerd op jouw domein.

Stap 3: Kies een thema

WordPress biedt duizenden gratis en betaalde thema’s om uit te kiezen. Ga naar het dashboard van jouw WordPress-website en navigeer naar “Weergave” > “Thema’s”. Blader door de beschikbare thema’s of gebruik de zoekfunctie om een thema te vinden dat past bij jouw stijl en behoeften. Installeer het gekozen thema en activeer het.

Stap 4: Pas jouw website aan

Ga naar “Weergave” > “Aanpassen” om toegang te krijgen tot het aanpassingsmenu van jouw thema. Hier kun je de kleuren, lettertypen, lay-outs en afbeeldingen van jouw website wijzigen. Pas de instellingen aan totdat je tevreden bent met het uiterlijk van jouw website.

Stap 5: Voeg functionaliteiten toe met plugins

WordPress biedt een breed scala aan plugins om extra functies toe te voegen aan jouw website. Ga naar “Plugins” > “Nieuwe plugin” om door de beschikbare plugins te bladeren. Populaire plugins zijn bijvoorbeeld Yoast SEO voor zoekmachineoptimalisatie, Contact Form 7 voor contactformulieren en WooCommerce voor het opzetten van een webshop. Installeer de gewenste plugins en activeer ze.

Stap 6: Maak pagina’s en berichten

Ga naar “Pagina’s” > “Nieuwe pagina” om belangrijke pagina’s zoals de startpagina, over ons-pagina en contactpagina aan te maken. Voor blogberichten ga je naar “Berichten” > “Nieuw bericht”. Geef elke pagina of bericht een titel, voeg inhoud toe en klik op ‘Publiceren’ om ze zichtbaar te maken op jouw website.

Stap 7: Optimaliseer voor zoekmachines

Gebruik een SEO-plugin zoals Yoast SEO om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Voeg relevante meta-tags toe, optimaliseer de inhoud van jouw pagina’s en maak gebruik van andere SEO-functies die de plugin biedt.

Stap 8: Test en publiceer

Voordat je jouw website officieel lanceert, is het belangrijk om alle pagina’s en functionaliteiten grondig te testen. Controleer of alle links werken, formulieren goed functioneren en de website er goed uitziet op verschillende apparaten. Als alles naar wens is, publiceer je jouw website door naar “Instellingen” > “Lezen” te gaan en de juiste pagina als jouw startpagina in te stellen.

Gefeliciteerd! Je hebt nu jouw eigen WordPress-website gemaakt. Ga verder met het toevoegen van inhoud, het bijwerken van jouw website en het verkennen van de vele mogelijkheden die WordPress biedt om een professionele online aanwezigheid op te bouwen.

Wat is de beste manier om een WordPress-website te bouwen?

Er zijn verschillende manieren om een WordPress-website te bouwen, afhankelijk van jouw behoeften en technische vaardigheden. Hier zijn drie populaire methoden:

 1. Gebruik van WordPress.com: Als je een eenvoudige website wilt opzetten zonder veel technische kennis, is WordPress.com een goede optie. Het is een gehoste versie van WordPress waarbij je geen zorgen hoeft te maken over hosting, updates en beveiliging. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen, afhankelijk van de functies die je nodig hebt.
 2. Zelfhosting met WordPress.org: Als je meer controle wilt over jouw website en toegang wilt tot alle functies en flexibiliteit van WordPress, dan is zelfhosting met WordPress.org de beste keuze. Hierbij moet je zelf een hostingprovider selecteren en de software op jouw eigen server installeren. Dit geeft je volledige vrijheid om thema’s, plugins en aangepaste code te gebruiken.
 3. Page builders: Als je geen ervaring hebt met coderen of als je snel een professionele website wilt bouwen, dan kunnen page builders zoals Elementor, Divi of Beaver Builder handig zijn. Deze tools bieden drag-and-drop functionaliteit waarmee je eenvoudig pagina’s kunt ontwerpen door elementen te slepen en neer te zetten. Ze hebben ook vooraf ontworpen sjablonen en stijlen die je kunt aanpassen aan jouw behoeften.

Ongeacht welke methode je kiest, hier zijn nog enkele tips om jouw WordPress-website succesvol te bouwen:

– Kies een responsief thema dat er goed uitziet op alle apparaten.

– Gebruik alleen betrouwbare en goed beoordeelde plugins om de functionaliteit van jouw website uit te breiden.

– Optimaliseer jouw website voor snelheid en prestaties door het gebruik van caching-plugins en het optimaliseren van afbeeldingen.

– Zorg voor een goede navigatiestructuur en gebruiksvriendelijke indelingen om bezoekers gemakkelijk door jouw site te laten navigeren.

– Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken van jouw website om eventueel verlies van gegevens te voorkomen.

Door deze tips te volgen en de juiste aanpak te kiezen, kun je succesvol een WordPress-website bouwen die voldoet aan jouw behoeften en doelen.

Welke plugins heb ik nodig voor mijn WordPress-website?

Het kiezen van de juiste plugins voor jouw WordPress-website hangt af van de specifieke behoeften en doelen van jouw site. Hier zijn echter enkele essentiële plugins die bijna elke website kan gebruiken:

 1. Yoast SEO: Deze plugin helpt je om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Het biedt tools om meta-tags, sitemaps, focuszoekwoorden en andere belangrijke SEO-elementen te beheren.
 2. Akismet: Deze plugin beschermt jouw website tegen spamreacties op blogposts en contactformulieren. Het filtert automatisch verdachte reacties, zodat je geen tijd hoeft te verspillen aan het handmatig verwijderen van spam.
 3. Contact Form 7: Een eenvoudige maar krachtige plugin waarmee je aangepaste contactformulieren kunt maken en beheren op jouw website. Het stelt bezoekers in staat om gemakkelijk contact met je op te nemen zonder dat ze jouw e-mailadres hoeven te kennen.
 4. WooCommerce: Als je een webshop wilt opzetten, is WooCommerce een must-have plugin. Het transformeert jouw WordPress-website in een volledig functionele e-commerce winkel, met functies zoals productbeheer, betalingsgateways en orderverwerking.
 5. W3 Total Cache: Deze plugin verbetert de laadtijd van jouw website door pagina’s en bestanden te cachen. Het vermindert de serverbelasting en verbetert de prestaties, wat resulteert in een betere gebruikerservaring.
 6. UpdraftPlus: Een back-upplugin is essentieel om regelmatige back-ups van jouw website te maken. UpdraftPlus maakt automatisch back-ups van jouw bestanden en database, zodat je deze kunt herstellen in geval van problemen of verlies van gegevens.
 7. Wordfence Security: Beveiliging is van cruciaal belang voor elke website. Met Wordfence Security kun je jouw website beschermen tegen malware, hackpogingen en andere beveiligingsrisico’s. Het biedt ook functies zoals firewallbescherming en verkeersmonitoring.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van populaire plugins die vaak worden gebruikt op WordPress-websites. Het is belangrijk om te onthouden dat het installeren van te veel plugins de prestaties van jouw website negatief kan beïnvloeden, dus kies alleen die plugins die essentieel zijn voor jouw specifieke behoeften.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van WordPress als website builder?

Het gebruik van WordPress als website builder biedt verschillende voordelen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: WordPress heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om een website te bouwen en te beheren, zelfs zonder technische kennis. Het vereist geen programmeervaardigheden, waardoor iedereen met basis computervaardigheden ermee aan de slag kan.
 2. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: WordPress biedt duizenden thema’s en templates die volledig aanpasbaar zijn. Hierdoor kun je jouw website vormgeven op basis van jouw specifieke behoeften en merkidentiteit. Je kunt kleuren, lettertypen, lay-outs en afbeeldingen eenvoudig wijzigen om een unieke uitstraling te creëren.
 3. Functionaliteiten via plugins: Met behulp van plugins kun je extra functionaliteiten toevoegen aan jouw website, zoals contactformulieren, social media integratie, SEO-optimalisatie, e-commerce mogelijkheden en nog veel meer. Er zijn duizenden gratis en betaalde plugins beschikbaar die je kunt gebruiken om jouw website uit te breiden en aan te passen.
 4. Responsiviteit: Met het toenemende gebruik van mobiele apparaten is het essentieel dat jouw website er op alle schermformaten goed uitziet. WordPress biedt responsieve thema’s en ingebouwde functionaliteiten die ervoor zorgen dat jouw website automatisch wordt aangepast aan verschillende apparaten, waardoor gebruikers een optimale ervaring hebben.
 5. Zoekmachineoptimalisatie (SEO): WordPress biedt uitstekende mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie. Het heeft geavanceerde SEO-plugins waarmee je eenvoudig meta-tags, sitemaps en andere elementen kunt optimaliseren om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Dit helpt om meer organisch verkeer naar jouw website te trekken en potentiële klanten te bereiken.
 6. Actieve community en ondersteuning: WordPress heeft een grote en actieve community van gebruikers over de hele wereld. Dit betekent dat er veel online bronnen, forums en tutorials beschikbaar zijn waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning en inspiratie tijdens het bouwen van jouw website.

Al met al biedt WordPress als website builder een gebruiksvriendelijke, flexibele en aanpasbare oplossing waarmee je snel en gemakkelijk een professionele website kunt bouwen. Het is een populaire keuze voor zowel beginners als ervaren webontwikkelaars vanwege de vele voordelen die het biedt.

Hoe kan ik mijn WordPress-website beveiligen tegen hackers en malware?

Het beveiligen van je WordPress-website tegen hackers en malware is van essentieel belang om de integriteit en veiligheid van je online aanwezigheid te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om de beveiliging van je WordPress-website te versterken:

 1. Houd je WordPress-software up-to-date: Zorg ervoor dat zowel de WordPress-kern als alle geïnstalleerde thema’s en plugins altijd up-to-date zijn. Updates bevatten vaak beveiligingspatches die eventuele kwetsbaarheden dichten.
 2. Gebruik sterke inloggegevens: Kies voor unieke en complexe wachtwoorden voor zowel je WordPress-beheerdersaccount als voor FTP-toegang tot je hostingaccount. Vermijd eenvoudig te raden wachtwoorden zoals ‘123456’ of ‘password’.
 3. Beperk het aantal inlogpogingen: Installeer een plugin waarmee je het aantal mislukte inlogpogingen kunt beperken, zoals Limit Login Attempts. Dit voorkomt dat hackers eindeloos proberen in te loggen op je website.
 4. Beveilig de wp-admin map: Bescherm de wp-admin map, waar het WordPress-dashboard zich bevindt, met een extra laag beveiliging door middel van een wachtwoordbeveiliging via .htaccess-bestanden of met behulp van een plugin zoals AskApache Password Protect.
 5. Maak regelmatig back-ups: Maak regelmatig volledige back-ups van je websitebestanden en database, zodat je indien nodig kunt herstellen naar een vorige versie. Gebruik hiervoor een betrouwbare back-upplugin, zoals UpdraftPlus of BackWPup.
 6. Gebruik betrouwbare thema’s en plugins: Installeer alleen thema’s en plugins van vertrouwde bronnen, zoals de officiële WordPress-themabibliotheek of gerenommeerde ontwikkelaars. Vermijd het downloaden van thema’s of plugins van onbekende websites, omdat deze mogelijk kwaadaardige code bevatten.
 7. Installeer een beveiligingsplugin: Overweeg het installeren van een beveiligingsplugin zoals Wordfence of Sucuri Security. Deze plugins bieden functies zoals malware-scans, firewallbescherming en blacklist-monitoring om je website te beschermen tegen aanvallen.
 8. Verwijder ongebruikte thema’s en plugins: Verwijder eventuele ongebruikte thema’s en plugins die nog steeds op je website staan, omdat ze mogelijk kwetsbaarheden bevatten die kunnen worden misbruikt door hackers.
 9. Beveilig je hostingomgeving: Kies voor een betrouwbare hostingprovider die beveiligingsmaatregelen heeft getroffen, zoals firewalls, malware-detectie en regelmatige serverupdates.
 10. Bewustzijn en educatie: Blijf op de hoogte van de nieuwste beveiligingsrisico’s en best practices voor WordPress-beveiliging. Volg nieuwsbronnen en blogs over WordPress-beveiliging om op de hoogte te blijven van mogelijke bedreigingen en hoe je deze kunt voorkomen.

Door deze maatregelen te implementeren, kun je jouw WordPress-website aanzienlijk beter beschermen tegen hackers en malware. Het is belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan de beveiliging van je website en deze maatregelen up-to-date te houden.

Read More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.