Professioneel advies, altijd binnen handbereik met Progids.be

19, okt
Professionele website laten maken met WordPress: Maak indruk met jouw online aanwezigheid!

Een professionele en gebruiksvriendelijke website is tegenwoordig essentieel voor elk bedrijf. Of je nu een kleine onderneming hebt of een grote organisatie runt, een goed ontworpen website kan je helpen om online zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten aan te trekken.

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om een website te laten maken, dan is WordPress wellicht de perfecte oplossing voor jou. WordPress is een populair contentmanagementsysteem (CMS) dat wereldwijd door miljoenen mensen wordt gebruikt.

Het grote voordeel van WordPress is dat het gebruiksvriendelijk en flexibel is. Zelfs als je geen technische kennis hebt, kun je met WordPress eenvoudig jouw eigen website beheren en aanpassen. Het heeft een intuïtieve interface waarmee je gemakkelijk pagina’s kunt toevoegen, inhoud kunt bewerken en afbeeldingen kunt uploaden.

Daarnaast biedt WordPress talloze thema’s en plug-ins die je kunt gebruiken om jouw website aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Of je nu een blog wilt starten, een webshop wilt opzetten of een portfolio wilt presenteren, er zijn talloze opties beschikbaar om de functionaliteit van jouw website uit te breiden.

Een ander groot voordeel van WordPress is dat het zoekmachinevriendelijk is. Met behulp van verschillende SEO-tools en plug-ins kun je ervoor zorgen dat jouw website beter vindbaar wordt in zoekmachines zoals Google. Dit helpt om meer verkeer naar jouw site te leiden en potentiële klanten te bereiken.

Als je een website wilt laten maken met WordPress, is het raadzaam om samen te werken met een professioneel webdesignbureau. Zij hebben de expertise en ervaring om jouw visie om te zetten in een prachtige en functionele website. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste thema, het aanpassen van de vormgeving en het optimaliseren van de prestaties van jouw site.

Kortom, WordPress is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk en flexibel platform om jouw website te laten maken. Met de vele mogelijkheden die WordPress biedt, kun je een unieke online aanwezigheid creëren die past bij jouw bedrijf en doelstellingen. Neem contact op met een professioneel webdesignbureau en ontdek hoe zij jou kunnen helpen bij het realiseren van jouw droomwebsite.

 

9 handige tips voor het maken van een WordPress-website

  1. Kies een betrouwbare webhost om je WordPress website te maken.
  2. Zorg dat je een domeinnaam hebt die bij jouw bedrijf past.
  3. Installeer de laatste versie van WordPress op je server.
  4. Kies een geschikt thema voor je website, dat aansluit bij jouw bedrijf en doelstellingen.
  5. Pas het thema aan naar wens met behulp van widgets, plugins en andere opties in de admin-omgeving van WordPress.
  6. Bepaal welke inhoud je op je website wilt tonen en schrijf hierover zelf of laat dit door een professionele copywriter doen.
  7. Voeg afbeeldingen toe die passend zijn bij jouw content om deze visueel aantrekkelijk te maken en beter vindbaar te maken in zoekmachines (SEO).
  8. Zorg voor goede navigatie, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen bladeren door de pagina’s op jouw website.
  9. Test regelmatig of alles nog goed functioneert, zodat bezoekers optimaal kunnen genieten van jouw website!

Kies een betrouwbare webhost om je WordPress website te maken.

Wanneer je ervoor kiest om een website te laten maken met WordPress, is het van groot belang om een betrouwbare webhost te kiezen. Een webhost is verantwoordelijk voor het opslaan en beschikbaar stellen van jouw website op het internet.

Een betrouwbare webhost zorgt ervoor dat jouw WordPress website snel en veilig blijft functioneren. Ze bieden stabiele servers, waarop jouw website wordt gehost, en zorgen voor regelmatige back-ups om eventueel verlies van gegevens te voorkomen.

Daarnaast speelt de snelheid van jouw website een cruciale rol in de gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie. Een goede webhost investeert in krachtige servers en geoptimaliseerde infrastructuur, waardoor jouw WordPress website snel laadt en bezoekers niet hoeven te wachten.

Veiligheid is ook een belangrijk aspect bij het kiezen van een webhost. Een betrouwbare host zorgt voor de nodige beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls en malware-scans, om de integriteit van jouw website te beschermen tegen hackers en andere bedreigingen.

Bovendien biedt een goede webhost technische ondersteuning wanneer je die nodig hebt. Als je problemen ondervindt met jouw WordPress website of vragen hebt over het beheer ervan, kun je rekenen op snelle en deskundige hulp van de supportteams van de webhost.

Het kiezen van een betrouwbare webhost is dus essentieel voor het succes van jouw WordPress website. Neem de tijd om verschillende hostingproviders te vergelijken op basis van hun reputatie, klantbeoordelingen, prijzen en beschikbare functies. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen en zorgen voor een solide basis voor jouw website.

Onthoud dat het investeren in een betrouwbare webhost de moeite waard is. Het zal je helpen om jouw WordPress website soepel te laten draaien, de laadsnelheid te optimaliseren en de veiligheid te waarborgen. Dit alles draagt bij aan een positieve gebruikerservaring voor jouw bezoekers en helpt je om online succes te behalen.

Zorg dat je een domeinnaam hebt die bij jouw bedrijf past.

Bij het laten maken van een website met WordPress is het belangrijk om te zorgen dat je een domeinnaam hebt die perfect past bij jouw bedrijf. Een domeinnaam is namelijk het adres waarmee mensen jouw website kunnen vinden op het internet.

Het hebben van een passende domeinnaam heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor herkenbaarheid. Een domeinnaam die direct verband houdt met de naam van jouw bedrijf of de producten en diensten die je aanbiedt, maakt het gemakkelijker voor mensen om jouw website te onthouden en terug te keren.

Daarnaast kan een relevante domeinnaam ook bijdragen aan de vindbaarheid in zoekmachines. Als je bijvoorbeeld een bakkerij hebt en jouw domeinnaam bevat het woord “bakker” of “brood”, dan is de kans groter dat jouw website hoger zal scoren in zoekresultaten wanneer mensen zoeken naar bakkerijen of broodproducten.

Bovendien draagt een passende domeinnaam bij aan de professionele uitstraling van jouw bedrijf. Het wekt vertrouwen bij potentiële klanten wanneer ze zien dat je aandacht besteedt aan details, zoals het hebben van een goed gekozen domeinnaam.

Het kiezen van de juiste domeinnaam kan soms lastig zijn, omdat veel namen al bezet zijn. Het is belangrijk om creatief te zijn en verschillende opties te overwegen. Probeer kort en bondig te blijven, vermijd ingewikkelde spelling en zorg ervoor dat de naam gemakkelijk uit te spreken is.

Daarnaast kun je overwegen om een domeinnaamextensie te kiezen die past bij jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan .com, .be of .nl, afhankelijk van het land waarin je actief bent. Dit kan ook helpen om de geloofwaardigheid van jouw website te vergroten.

Kortom, zorg ervoor dat je een domeinnaam hebt die perfect past bij jouw bedrijf wanneer je een website laat maken met WordPress. Het draagt bij aan herkenbaarheid, vindbaarheid en professionaliteit. Neem de tijd om een goede domeinnaam te kiezen en maak van jouw website een online visitekaartje dat indruk maakt op bezoekers.

Installeer de laatste versie van WordPress op je server.

Als je een website wilt laten maken met WordPress, is het van groot belang om altijd de laatste versie van WordPress op je server te installeren. Waarom is dit zo belangrijk?

Ten eerste zorgt het gebruik van de nieuwste versie van WordPress ervoor dat je profiteert van de nieuwste functies, beveiligingsupdates en bugfixes. WordPress is een open-source platform dat voortdurend wordt bijgewerkt door een actieve community van ontwikkelaars. Deze updates verbeteren niet alleen de prestaties en functionaliteit van je website, maar zorgen er ook voor dat eventuele beveiligingslekken worden gedicht.

Het installeren van de nieuwste versie van WordPress op je server is eenvoudig en kan meestal worden gedaan via het beheerpaneel van je hostingprovider. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert of er updates beschikbaar zijn en installeer deze zo snel mogelijk.

Daarnaast is het ook belangrijk om thema’s en plug-ins regelmatig bij te werken naar hun nieuwste versies. Deze updates bevatten vaak verbeteringen in de functionaliteit, compatibiliteit met nieuwe versies van WordPress en patches voor eventuele beveiligingsproblemen.

Het negeren van updates kan leiden tot compatibiliteitsproblemen, verminderde prestaties en zelfs beveiligingsrisico’s. Hackers kunnen misbruik maken van verouderde versies om toegang te krijgen tot jouw website en schadelijke activiteiten uit te voeren. Door altijd de nieuwste versie van WordPress te installeren, minimaliseer je deze risico’s aanzienlijk.

Kortom, het installeren van de laatste versie van WordPress op je server is een cruciale stap bij het laten maken van een website. Het zorgt ervoor dat je profiteert van de nieuwste functies en beveiligingsupdates, en minimaliseert het risico op compatibiliteitsproblemen en beveiligingsrisico’s. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert op updates en deze zo snel mogelijk installeert om jouw website optimaal te laten functioneren.

Kies een geschikt thema voor je website, dat aansluit bij jouw bedrijf en doelstellingen.

Bij het laten maken van een website met WordPress is het kiezen van een geschikt thema een belangrijke stap. Het thema bepaalt namelijk de uitstraling en functionaliteit van jouw website. Het is essentieel dat het gekozen thema aansluit bij jouw bedrijf en doelstellingen.

Een geschikt thema zorgt ervoor dat jouw website professioneel oogt en de juiste boodschap overbrengt aan jouw bezoekers. Het moet passen bij de branche waarin je actief bent en de identiteit van jouw bedrijf weerspiegelen. Als je bijvoorbeeld een creatief bureau hebt, wil je wellicht kiezen voor een modern en artistiek thema. Voor een zakelijke dienstverlener kan een strak en professioneel thema meer geschikt zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de functionaliteit die het thema biedt. Bedenk welke specifieke functies of elementen je nodig hebt op jouw website. Wil je bijvoorbeeld een blogsectie, portfolio of webshop integreren? Zorg ervoor dat het gekozen thema deze mogelijkheden ondersteunt.

Een ander aspect om rekening mee te houden is responsiviteit. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen hun mobiele apparaten om websites te bezoeken. Zorg ervoor dat het gekozen thema volledig responsive is, wat betekent dat het zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring, ongeacht of bezoekers jouw website bekijken op hun desktop, tablet of smartphone.

Tot slot is het raadzaam om te controleren of het thema regelmatig wordt bijgewerkt en ondersteund door de ontwikkelaar. Dit zorgt ervoor dat eventuele bugs worden verholpen en dat het thema compatibel blijft met nieuwe WordPress-updates.

Kortom, bij het laten maken van een website met WordPress is het kiezen van een geschikt thema van groot belang. Zorg ervoor dat het thema aansluit bij jouw bedrijf en doelstellingen, zowel qua uitstraling als functionaliteit. Neem de tijd om verschillende opties te verkennen en overleg eventueel met een professioneel webdesignbureau om het juiste thema voor jouw website te vinden.

Pas het thema aan naar wens met behulp van widgets, plugins en andere opties in de admin-omgeving van WordPress.

Een van de vele voordelen van het gebruik van WordPress voor het laten maken van een website is de mogelijkheid om het thema volledig aan te passen naar jouw wensen. Met behulp van widgets, plugins en andere opties in de admin-omgeving van WordPress kun je jouw website een unieke uitstraling geven en functionaliteiten toevoegen die passen bij jouw specifieke behoeften.

Widgets zijn kleine blokken met inhoud die je kunt toevoegen aan de zijbalk, footer of andere widgetgebieden op jouw website. Met widgets kun je bijvoorbeeld een zoekbalk, recente berichten, social media feeds of een nieuwsbriefinschrijfformulier toevoegen. Door simpelweg de gewenste widget naar de juiste widgetruimte te slepen en aan te passen, kun je gemakkelijk de indeling en functionaliteit van jouw website personaliseren.

Daarnaast biedt WordPress een breed scala aan plugins die extra functies en mogelijkheden aan jouw website kunnen toevoegen. Of je nu een contactformulier wilt toevoegen, SEO-optimalisatie wilt implementeren, een webshop wilt opzetten of statistieken wilt bijhouden, er is vrijwel altijd wel een plugin beschikbaar die aan jouw behoeften voldoet. Met slechts een paar klikken kun je deze plugins installeren en activeren in de admin-omgeving van WordPress.

Bovendien kun je met behulp van andere opties in de admin-omgeving van WordPress het uiterlijk en gedrag van jouw website verder aanpassen. Je kunt kleuren, lettertypen en achtergronden wijzigen, menu’s aanpassen, pagina’s en berichten beheren en nog veel meer. Met de vele aanpassingsmogelijkheden die WordPress biedt, kun je jouw website echt laten opvallen en een professionele uitstraling geven.

Kortom, door het gebruik van widgets, plugins en andere opties in de admin-omgeving van WordPress kun je het thema van jouw website volledig aanpassen naar jouw wensen. Dit stelt je in staat om een unieke online aanwezigheid te creëren die perfect aansluit bij jouw bedrijf of persoonlijke doelen. Dus, laat je creativiteit de vrije loop en maak van jouw WordPress-website een echte eyecatcher!

Bepaal welke inhoud je op je website wilt tonen en schrijf hierover zelf of laat dit door een professionele copywriter doen.

Wanneer je een website laat maken met WordPress, is het van groot belang om te bepalen welke inhoud je op jouw website wilt tonen. Het gaat hierbij niet alleen om de teksten, maar ook om afbeeldingen, video’s en andere media die je wilt gebruiken.

Het schrijven van de inhoud voor jouw website is een cruciale stap in het proces. Je hebt immers maar één kans om een goede eerste indruk te maken op jouw bezoekers. Het is daarom belangrijk dat de teksten op jouw website helder, boeiend en overtuigend zijn.

Je hebt verschillende opties als het gaat om het schrijven van de inhoud voor jouw website. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, als je vertrouwd bent met het schrijven van teksten en je een goed gevoel hebt voor marketing en communicatie. Dit stelt je in staat om jouw eigen unieke stem te laten horen en de boodschap van jouw bedrijf op een persoonlijke manier over te brengen.

Als schrijven niet echt jouw ding is, kun je er ook voor kiezen om een professionele copywriter in te schakelen. Een copywriter heeft ervaring in het schrijven van overtuigende teksten die aansluiten bij jouw doelgroep. Ze kunnen helpen bij het formuleren van pakkende koppen, duidelijke call-to-actions en informatieve productbeschrijvingen.

Het inschakelen van een professionele copywriter kan zeker de moeite waard zijn. Ze hebben niet alleen de vaardigheden om aantrekkelijke teksten te schrijven, maar ze kunnen ook helpen bij het optimaliseren van de inhoud voor zoekmachines (SEO). Dit betekent dat jouw website beter vindbaar wordt in zoekresultaten, waardoor je meer potentiële klanten kunt bereiken.

Of je nu zelf de teksten schrijft of een copywriter inschakelt, zorg ervoor dat de inhoud van jouw website relevant is voor jouw doelgroep. Het moet duidelijk en beknopt zijn, met een focus op de voordelen en unieke eigenschappen van jouw producten of diensten. Vergeet niet om ook aandacht te besteden aan de visuele aspecten van jouw website, zoals afbeeldingen en video’s, om een aantrekkelijke en professionele uitstraling te creëren.

Kortom, het bepalen en schrijven van de inhoud voor jouw website is een belangrijk onderdeel bij het laten maken van een WordPress-website. Of je dit nu zelf doet of overlaat aan een professionele copywriter, zorg ervoor dat de teksten helder, boeiend en overtuigend zijn. Op die manier kun je jouw boodschap effectief overbrengen naar jouw doelgroep en potentiële klanten aantrekken.

Voeg afbeeldingen toe die passend zijn bij jouw content om deze visueel aantrekkelijk te maken en beter vindbaar te maken in zoekmachines (SEO).

Het toevoegen van relevante afbeeldingen aan jouw website is een effectieve manier om jouw content visueel aantrekkelijk te maken en de vindbaarheid ervan in zoekmachines te verbeteren (SEO). Afbeeldingen kunnen jouw tekst versterken en bezoekers helpen om beter te begrijpen waar jouw content over gaat.

Wanneer je afbeeldingen selecteert, is het belangrijk dat ze passen bij de inhoud van jouw website. Kies afbeeldingen die relevant zijn voor het onderwerp of de boodschap die je wilt overbrengen. Dit helpt niet alleen om de aandacht van bezoekers te trekken, maar ook om hen te betrekken en langer op jouw website te laten blijven.

Naast het visuele aspect hebben afbeeldingen ook invloed op de SEO van jouw website. Zoekmachines zoals Google kunnen afbeeldingen indexeren en weergeven in de zoekresultaten, waardoor je meer zichtbaarheid kunt krijgen. Om ervoor te zorgen dat zoekmachines jouw afbeeldingen begrijpen, is het belangrijk om relevante bestandsnamen en alt-teksten toe te voegen. Beschrijf kort en duidelijk wat er op de afbeelding te zien is.

Een andere tip is om rekening te houden met de bestandsgrootte van de afbeeldingen. Grote bestanden kunnen ervoor zorgen dat jouw website langzaam laadt, wat een negatieve invloed kan hebben op zowel gebruikerservaring als SEO. Optimaliseer daarom jouw afbeeldingen voor webgebruik door ze te comprimeren zonder kwaliteitsverlies.

Kortom, het toevoegen van passende afbeeldingen aan jouw website is een belangrijke stap bij het creëren van visueel aantrekkelijke content en het verbeteren van de vindbaarheid in zoekmachines. Zorg ervoor dat de afbeeldingen relevant zijn, voeg beschrijvende alt-teksten toe en optimaliseer de bestandsgrootte voor een optimale gebruikerservaring. Op deze manier kun je jouw website aantrekkelijker maken voor bezoekers en tegelijkertijd de SEO-prestaties verbeteren.

Zorg voor goede navigatie, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen bladeren door de pagina’s op jouw website.

Een goede navigatie is van cruciaal belang bij het laten maken van een website met WordPress. Het zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk kunnen bladeren door de verschillende pagina’s en secties van jouw website, wat resulteert in een betere gebruikerservaring.

Wanneer bezoekers op jouw website komen, willen ze snel en moeiteloos de informatie vinden waarnaar ze op zoek zijn. Een duidelijke en intuïtieve navigatiemenu maakt dit mogelijk. Plaats het menu op een prominente locatie, zoals aan de bovenkant van de pagina, zodat het direct zichtbaar is voor bezoekers.

Daarnaast is het belangrijk om een logische structuur te creëren in jouw navigatiemenu. Orden de pagina’s op een manier die logisch is voor jouw bedrijf of organisatie. Gebruik duidelijke en beknopte benamingen voor de menu-items, zodat bezoekers direct begrijpen waar ze naartoe worden geleid.

Het toevoegen van drop-down menu’s kan ook handig zijn om subcategorieën of gerelateerde pagina’s weer te geven. Dit helpt gebruikers om snel naar specifieke secties binnen jouw website te navigeren zonder dat ze door lange lijsten met pagina’s hoeven te scrollen.

Daarnaast is het aan te raden om gebruik te maken van interne links in jouw content. Door relevante interne links toe te voegen naar andere pagina’s binnen jouw website, kunnen gebruikers gemakkelijk doorklikken naar gerelateerde informatie die hen interesseert.

Kortom, zorg voor goede navigatie bij het laten maken van een website met WordPress. Een duidelijk en intuïtief navigatiemenu helpt gebruikers om gemakkelijk door jouw website te bladeren en de gewenste informatie te vinden. Besteed aandacht aan de structuur van het menu, gebruik logische benamingen en voeg indien nodig drop-down menu’s toe. Vergeet ook niet om interne links toe te voegen om gebruikers te helpen bij het ontdekken van gerelateerde inhoud. Op deze manier zorg je voor een optimale gebruikerservaring op jouw WordPress-website.

Test regelmatig of alles nog goed functioneert, zodat bezoekers optimaal kunnen genieten van jouw website!

Een goed functionerende website is van cruciaal belang om bezoekers een optimale ervaring te bieden. Als je ervoor kiest om jouw website te laten maken met WordPress, is het belangrijk om regelmatig tests uit te voeren om er zeker van te zijn dat alles nog naar behoren werkt.

Door regelmatig tests uit te voeren, kun je eventuele technische problemen of fouten snel identificeren en oplossen. Dit zorgt ervoor dat jouw website soepel blijft draaien en dat bezoekers zonder problemen kunnen navigeren en genieten van de inhoud.

Een van de eerste dingen die je kunt testen, is de laadsnelheid van jouw website. Een trage website kan bezoekers frustreren en ervoor zorgen dat ze jouw site verlaten voordat ze zelfs maar de kans krijgen om rond te kijken. Gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights om de laadsnelheid van jouw site te meten en eventuele optimalisaties door te voeren.

Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig alle links op jouw website te controleren. Gebroken links kunnen de gebruikerservaring negatief beïnvloeden en kunnen ook invloed hebben op jouw positie in zoekmachines. Gebruik online tools of WordPress-plug-ins om alle interne en externe links op jouw site grondig te controleren.

Het testen van formulieren op jouw website is ook essentieel. Zorg ervoor dat alle contactformulieren, inschrijfformulieren of andere interactieve elementen goed werken en correcte gegevens verzamelen. Test ook het verzendproces om er zeker van te zijn dat alle gegevens correct worden verwerkt en naar de juiste ontvangers worden gestuurd.

Ten slotte is het raadzaam om regelmatig jouw website op verschillende apparaten en browsers te testen. Zorg ervoor dat jouw site goed wordt weergegeven en goed functioneert op zowel desktops als mobiele apparaten. Dit is vooral belangrijk omdat steeds meer mensen websites bezoeken via hun smartphones of tablets.

Door regelmatig tests uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat jouw WordPress-website optimaal blijft functioneren en dat bezoekers een geweldige gebruikerservaring hebben. Neem de tijd om deze tests uit te voeren en eventuele problemen snel op te lossen. Op deze manier kun je het meeste halen uit jouw website en jouw online aanwezigheid versterken.

Read More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.