Professioneel advies, altijd binnen handbereik met Progids.be

9, sep
Bouw je professionele website met WordPress: Een krachtig platform voor succes

Website bouwen met WordPress: Een krachtig en gebruiksvriendelijk platform

In de huidige digitale wereld is het hebben van een professionele en aantrekkelijke website essentieel voor het succes van elk bedrijf. Gelukkig is er een platform dat het bouwen en beheren van een website eenvoudig maakt: WordPress. Met zijn vele functies, flexibiliteit en gebruiksvriendelijke interface is WordPress uitgegroeid tot het meest populaire contentmanagementsysteem ter wereld.

Een van de grootste voordelen van WordPress is de enorme hoeveelheid aanpasbare thema’s en plug-ins die beschikbaar zijn. Of je nu een eenvoudige blog, een zakelijke website of zelfs een online winkel wilt creëren, er is altijd wel een thema dat bij jouw behoeften past. Deze thema’s kunnen volledig worden aangepast aan jouw huisstijl en bieden talloze mogelijkheden om jouw website uniek te maken.

Daarnaast zijn er duizenden plug-ins beschikbaar die extra functionaliteit aan jouw website toevoegen. Van SEO-optimalisatie tot contactformulieren en sociale media-integratie, WordPress heeft alles wat je nodig hebt om jouw website naar een hoger niveau te tillen. Het beste van alles is dat de meeste plug-ins gemakkelijk te installeren en te beheren zijn, zelfs voor mensen zonder technische kennis.

Een ander voordeel van WordPress is de gebruiksvriendelijke interface. Zelfs als je geen ervaring hebt met webdesign of programmering, kun je met WordPress moeiteloos pagina’s maken, inhoud bewerken en afbeeldingen toevoegen. Met de intuïtieve editor kun je jouw website gemakkelijk aanpassen en bijwerken, zonder dat je afhankelijk bent van een ontwikkelaar.

Veiligheid is ook een belangrijk aspect van WordPress. Het platform wordt voortdurend bijgewerkt om ervoor te zorgen dat jouw website beschermd is tegen mogelijke bedreigingen. Bovendien zijn er verschillende beveiligingsplug-ins beschikbaar die extra bescherming bieden, zoals firewalls en malware-scanners.

Als kers op de taart is WordPress ook nog eens zoekmachinevriendelijk. De code die wordt gegenereerd door WordPress is schoon en gestructureerd, wat zoekmachines helpt om jouw website beter te begrijpen en te indexeren. Bovendien zijn er plug-ins beschikbaar die je kunnen helpen om jouw SEO-strategie te verbeteren en hoger te scoren in de zoekresultaten.

Kortom, WordPress is een krachtig en veelzijdig platform waarmee je gemakkelijk een professionele website kunt bouwen en beheren. Of je nu een beginner bent of een ervaren webontwikkelaar, WordPress biedt alles wat je nodig hebt om online succes te behalen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het bouwen van jouw droomwebsite met WordPress!

 

5 Veelgestelde Vragen over WordPress-website: Een handleiding voor beginners

 1. Hoe maak ik een website met WordPress?
 2. Welke plugins heb ik nodig voor WordPress?
 3. Hoe beveilig ik mijn WordPress-website?
 4. Wat is de beste manier om een WordPress-website te maken?
 5. Welk hostingpakket is het beste voor WordPress?

Hoe maak ik een website met WordPress?

Het maken van een website met WordPress is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

 1. Kies een domeinnaam en webhosting: Registreer een domeinnaam die past bij jouw website en selecteer een betrouwbare webhostingprovider om jouw website op te slaan.
 2. Installeer WordPress: De meeste webhostingproviders bieden een eenvoudige installatieoptie voor WordPress. Volg gewoon de instructies van jouw provider om WordPress op jouw hostingaccount te installeren.
 3. Selecteer een thema: Blader door de enorme collectie gratis en premium thema’s in het WordPress-thema-dashboard. Kies een thema dat past bij het doel en de uitstraling van jouw website.
 4. Pas het thema aan: Pas het gekozen thema aan met behulp van de aangepaste opties die beschikbaar zijn in het WordPress-dashboard. Hiermee kun je kleuren, lettertypen, achtergronden en andere elementen aanpassen om jouw website uniek te maken.
 5. Voeg inhoud toe: Maak pagina’s en berichten aan om inhoud toe te voegen aan jouw website. Gebruik de intuïtieve editor van WordPress om tekst, afbeeldingen, video’s en andere media toe te voegen.
 6. Installeer plug-ins: Ga naar het plug-in-dashboard in WordPress en zoek naar relevante plug-ins die extra functionaliteit toevoegen aan jouw website. Denk bijvoorbeeld aan SEO-plug-ins, contactformulieren of sociale media-integratie.
 7. Organiseer menu’s: Maak aangepaste menu’s aan om bezoekers gemakkelijk door jouw website te laten navigeren. Voeg pagina’s, categorieën en aangepaste links toe aan het menu-dashboard van WordPress.
 8. Optimaliseer voor zoekmachines: Gebruik een SEO-plug-in zoals Yoast SEO om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Pas titels, meta-beschrijvingen en andere elementen aan om jouw website beter vindbaar te maken.
 9. Test en publiceer: Bekijk een voorbeeld van jouw website om te controleren of alles er goed uitziet en naar behoren werkt. Als je tevreden bent, publiceer je jouw website en maak je deze toegankelijk voor bezoekers.
 10. Onderhoud en updates: Houd WordPress, thema’s en plug-ins up-to-date om ervoor te zorgen dat jouw website veilig blijft en optimaal functioneert. Regelmatige back-ups zijn ook belangrijk om eventueel verlies van gegevens te voorkomen.

Met deze stappen kun je jouw eigen professionele website bouwen met WordPress. Experimenteer, wees creatief en ontdek de vele mogelijkheden die dit krachtige platform biedt!

Welke plugins heb ik nodig voor WordPress?

Het exacte aantal en type plug-ins dat je nodig hebt voor jouw WordPress-website hangt af van de specifieke functies en doelen die je wilt bereiken. Er zijn echter enkele essentiële plug-ins die nuttig zijn voor bijna elke website. Hier zijn een paar aanbevelingen:

 1. Yoast SEO: Deze plug-in helpt je om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Het biedt tools en richtlijnen om de inhoud van jouw pagina’s te verbeteren, metadata toe te voegen en sitemaps te genereren.
 2. Akismet: Een krachtige anti-spam plug-in die ongewenste reacties op jouw blogposts filtert. Hiermee houd je jouw website schoon en veilig.
 3. Contact Form 7: Met deze plug-in kun je eenvoudig contactformulieren maken en beheren op jouw website. Het biedt flexibele aanpassingsopties en e-mailnotificaties voor ingediende formulieren.
 4. W3 Total Cache: Deze plug-in verbetert de laadtijd van jouw website door caching te implementeren, waardoor pagina’s sneller worden geladen voor bezoekers.
 5. WooCommerce (indien van toepassing): Als je een online winkel wilt starten, is WooCommerce de meest populaire e-commerce plug-in voor WordPress. Hiermee kun je producten toevoegen, betalingen accepteren en bestellingen beheren.
 6. UpdraftPlus: Een back-upplug-in waarmee je regelmatig back-ups kunt maken van jouw volledige website, inclusief database, thema’s, plugins, etc., zodat je altijd een herstelpunt hebt in geval van problemen.
 7. Wordfence Security: Deze plug-in biedt een uitgebreide beveiliging voor jouw website, inclusief malware-scans, firewallbescherming en brute force-aanvalsblokkering.

Dit is slechts een selectie van essentiële plug-ins, maar er zijn duizenden andere plug-ins beschikbaar in de WordPress Plugin Directory. Het is belangrijk om alleen de plug-ins te installeren die je echt nodig hebt om te voorkomen dat jouw website traag wordt of kwetsbaar wordt voor beveiligingsrisico’s.

Hoe beveilig ik mijn WordPress-website?

Het beveiligen van je WordPress-website is essentieel om ervoor te zorgen dat je beschermd bent tegen mogelijke bedreigingen en hackers. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om de beveiliging van je WordPress-website te verbeteren:

 1. Houd WordPress, thema’s en plug-ins up-to-date: Zorg ervoor dat je regelmatig alle updates installeert, omdat deze vaak beveiligingspatches bevatten die kwetsbaarheden verhelpen.
 2. Gebruik sterke wachtwoorden: Kies altijd sterke wachtwoorden voor zowel je WordPress-beheerdersaccount als voor eventuele andere gebruikersaccounts op je website. Vermijd eenvoudige of voor de hand liggende wachtwoorden.
 3. Beperk het aantal inlogpogingen: Installeer een plug-in waarmee je het aantal mislukte inlogpogingen kunt beperken, zoals “Limit Login Attempts”. Dit helpt bij het voorkomen van brute force-aanvallen.
 4. Beveilig de wp-admin map: Beperk de toegang tot de wp-admin map door middel van een .htaccess-bestand of een beveiligingsplug-in. Hierdoor wordt het moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot de inlogpagina van je website.
 5. Maak regelmatig back-ups: Zorg ervoor dat je regelmatig volledige back-ups maakt van je websitebestanden en database. Dit is belangrijk voor het geval er iets misgaat, zodat je snel kunt herstellen.
 6. Gebruik betrouwbare thema’s en plug-ins: Installeer alleen thema’s en plug-ins van betrouwbare bronnen, zoals de officiële WordPress-themabibliotheek of gerenommeerde ontwikkelaars. Vermijd het gebruik van illegale of onbekende bronnen, omdat deze mogelijk kwaadaardige code bevatten.
 7. Beveilig je wp-config.php-bestand: Bescherm het wp-config.php-bestand, dat belangrijke informatie bevat zoals databasegegevens, met behulp van een .htaccess-bestand. Hiermee voorkom je dat kwaadwillenden toegang krijgen tot deze gevoelige gegevens.
 8. Gebruik een beveiligingsplug-in: Overweeg het installeren van een beveiligingsplug-in zoals “Wordfence” of “Sucuri Security”. Deze plug-ins bieden extra beveiligingsfuncties zoals malware-scanning, firewallbescherming en inbraakdetectie.
 9. Verwijder ongebruikte thema’s en plug-ins: Verwijder eventuele thema’s en plug-ins die je niet meer gebruikt, omdat ze mogelijk verouderd zijn en kwetsbaarheden kunnen bevatten.
 10. Monitor je website regelmatig: Controleer regelmatig de activiteiten op je website, zoals inlogpogingen, foutieve URL-verzoeken of verdachte activiteiten. Dit kan worden gedaan met behulp van beveiligingsplug-ins of externe monitoringtools.

Door deze stappen te volgen, kun je de beveiliging van je WordPress-website aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat je online aanwezigheid goed beschermd is tegen mogelijke bedreigingen.

Wat is de beste manier om een WordPress-website te maken?

De beste manier om een WordPress-website te maken is door de volgende stappen te volgen:

 1. Kies een betrouwbare webhost: Zoek naar een webhostingprovider die gespecialiseerd is in het hosten van WordPress-websites. Zorg ervoor dat ze goede beveiligingsmaatregelen hebben, snelle laadtijden bieden en 24/7 technische ondersteuning bieden.
 2. Installeer WordPress: De meeste webhostingproviders bieden een eenvoudige “one-click” installatieoptie voor WordPress. Volg gewoon de instructies en binnen enkele minuten heb je WordPress geïnstalleerd op jouw domein.
 3. Kies een thema: Blader door de enorme bibliotheek van gratis en premium thema’s die beschikbaar zijn in de officiële WordPress-themadirectory of op externe marktplaatsen. Selecteer een thema dat past bij jouw doelen, huisstijl en functionaliteitsvereisten.
 4. Pas het thema aan: Gebruik de aanpassingsmogelijkheden van het gekozen thema om jouw website uniek te maken. Pas kleuren, lettertypen, achtergronden en andere visuele elementen aan om jouw merkidentiteit weer te geven.
 5. Voeg functionaliteit toe met plug-ins: Blader door de enorme verzameling plug-ins in de officiële WordPress-plug-inbibliotheek of externe marktplaatsen om extra functies aan jouw website toe te voegen. Denk aan SEO-optimalisatie, beveiliging, contactformulieren, sociale media-integratie en nog veel meer.
 6. Creëer inhoud: Begin met het maken van pagina’s en berichten om jouw inhoud weer te geven. Gebruik de intuïtieve WordPress-editor om tekst toe te voegen, afbeeldingen in te voegen en opmaakopties te gebruiken. Zorg ervoor dat jouw inhoud relevant, boeiend en gemakkelijk leesbaar is voor jouw doelgroep.
 7. Optimaliseer voor zoekmachines: Installeer een SEO-plug-in zoals Yoast SEO of All in One SEO Pack om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Optimaliseer jouw paginatitels, meta-beschrijvingen, URL-structuren en gebruik relevante trefwoorden in jouw inhoud.
 8. Test en optimaliseer: Controleer regelmatig de laadsnelheid van jouw website en zorg ervoor dat alles correct functioneert op verschillende apparaten en browsers. Optimaliseer afbeeldingen, minimaliseer CSS- en JavaScript-bestanden en zorg ervoor dat jouw website responsief is.
 9. Beveilig jouw website: Installeer beveiligingsplug-ins zoals Wordfence of iThemes Security om jouw website te beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Houd WordPress, thema’s en plug-ins up-to-date om kwetsbaarheden te voorkomen.
 10. Maak regelmatig back-ups: Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van jouw WordPress-website om eventueel verlies van gegevens te voorkomen. Gebruik een betrouwbare back-upplug-in zoals UpdraftPlus of BackWPup.

Door deze stappen te volgen, kun je een professionele en functionele WordPress-website maken die voldoet aan jouw behoeften en die jouw online aanwezigheid versterkt.

Welk hostingpakket is het beste voor WordPress?

Bij het kiezen van een hostingpakket voor WordPress zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hier zijn een paar opties die als beste worden beschouwd:

 1. Shared Hosting: Dit is een betaalbare optie waarbij je serverruimte deelt met andere websites. Het is ideaal voor kleinere websites met lage tot gemiddelde verkeersvolumes. Shared hostingpakketten worden vaak geleverd met WordPress-installatie-opties en bieden meestal voldoende bronnen voor de meeste gebruikers.
 2. Managed WordPress Hosting: Deze optie is specifiek ontworpen voor WordPress-websites en biedt geoptimaliseerde prestaties, beveiliging en ondersteuning. Managed hostingproviders nemen het technische beheer van jouw website uit handen, inclusief automatische updates, dagelijkse back-ups en verbeterde beveiliging. Dit type hosting kan iets duurder zijn, maar het biedt extra gemak en gemoedsrust.
 3. VPS (Virtual Private Server): VPS-hosting biedt meer middelen en flexibiliteit dan shared hosting. Met een VPS krijg je een virtuele serveromgeving die je volledig kunt aanpassen aan jouw behoeften. Het is ideaal voor grotere websites met hogere verkeersvolumes of als je specifieke serverconfiguraties nodig hebt.
 4. Dedicated Server: Als je maximale controle wilt over jouw serveromgeving, dan is een dedicated server de beste keuze. Hiermee heb je alle middelen exclusief tot jouw beschikking, zonder deze te delen met andere gebruikers. Dit type hosting is geschikt voor grote bedrijven of websites met zeer hoge verkeersvolumes.

Bij het kiezen van het beste hostingpakket voor WordPress is het belangrijk om te kijken naar de behoeften van jouw website, zoals verwacht verkeer, opslagruimte en technische vereisten. Daarnaast is het raadzaam om beoordelingen en aanbevelingen van andere gebruikers te raadplegen en de reputatie en klantenservice van de hostingprovider te onderzoeken.

Read More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.